Ahmet Hakan: Merkez sağın göbeğinden bir isim bana dedi ki...

Ahmet Hakan: Merkez sağın göbeğinden bir isim bana dedi ki...

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da okuduğu cuma hutbesinde Atatürk'e lanet etmesiyle ilgili merkez sağın önemli bir isminden gelen kritik eleştiriyi köşesine taşıdı.

Hakan, "Böyle bir duygudan iktidardakilerin haberdar olmasında yarar var." ifadesinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ayasofya’da okuduğu cuma hutbesinde, “Fatih Sultan Mehmet Ayasofya’yı cami olması için vakfetti. Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar! Vakfedenin şartını çiğneyen lanete uğrar” ifadelerini kullanmıştı. Erbaş'a her kesimden tepki gelirken, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, sağ kesimden önemli bir ismin söz konusu ifadelerle ilgili 'üzüntüsünü' aktardı. Hakan, "Böyle bir duygudan iktidardakilerin haberdar olmasında yarar var." diyerek AKP iktidarına uyarıda bulundu. İşte Ahmet Hakan'ın bugünkü "Merkez sağın göbeğinden önemli bir isim bana dedi ki..." başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle: Merkez sağın tam göbeğinde bir isim. Yıllarca merkez sağ partilerde bulundu. Önemli görevler üstlendi.

* Cumaları hiç kaçırmaz. Eşi beş vakit namazını kılar. Ailecek AK Parti’ye karşı da sıcaklar.

* Dün kendisiyle konuştum. Bana aynen şunları dedi:

* “Çok mutlu oldum Ayasofya’nın ibadete açılmasına... Eşim de çok mutlu oldu. Sevindik. Heyecanlandık. Fakat Diyanet İşleri Başkanı’nın okuduğu hutbede Atatürk’ü olumsuz bir biçimde çağrıştıracak şeyler söylemesi, bir hayal kırıklığı oldu bizim için. Sevincimizi yaşayamadık. Ne gerek vardı böyle bir şeye.”

* Böyle bir duygudan iktidardakilerin haberdar olmasında yarar var. Onun için yazdım bunu.