Akit Erdoğan’ı eleştirdi: Sözleri çok ilginç

Akit Erdoğan’ı eleştirdi: Sözleri çok ilginç

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aydın Doğan ile buluşmasını eleştiren Akit gazetesi yazarı: 'Bize tuhaf geldi', 'Sözleri çok daha ilginç' 'bu dünyanın bir de öbür tarafı var' sözlerine yer verdi

Doğan Holding kuruluşunun 60. Yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın da katıldığı bir programda Aydın Doğan ile buluşmasının yankıları sürüyor. Erdoğan’ın medya patronluğu döneminde hedef aldığı Aydın Doğan ile buluşması ve Doğan’dan övgü ile söz etmesini Akit gazetesi yazarı Rasim Bolbol eleştirdi. ‘Aydın Doğan’ın davetine Erdoğan’ın katılmasını ‘tuhaf’ bulan Bolbol, Aydın Doğan ‘yaptıklarının’ unutulmadığını söyleyerek. “Unutulmasın ki, bu dünyanın bir de öbür tarafı var” diye yazdı. “Aydın Doğan’ın davetine Erdoğan’ın icabeti!” başlıklı yazıda şu eleştiriler yer aldı:

“Erdoğan’ın medya patronluğu döneminde çok ağır ifadelerle tepki gösterdiği Aydın Doğan’ın davetine icabet etmesi bize tuhaf geldi doğrusu.

Cumhurbaşkanı’nın, kendisi için ‘Siyasi hayatı bitti’, ‘Tayyip’e şok ceza’, ‘Muhtar bile olamaz’ gibi iğrenç başlıklar attıran birinin organizasyonuna katılması neresinden bakarsanız bakın ilginç. Hele hele, Erdoğan’ın mezkûr zatla alakalı ‘Aydın Doğan’ın iş hayatı yeni nesillere örnek olacak bir başarı hikâyesidir. Anadolu’da kök salıp ardından Türkiye’nin değerli bir markası olmak, bunun da ilerisine giderek dünyanın tanıdığı bir marka haline gelmek, sadece şahsi bir başarı değil, aynı zamanda Türkiye’nin de kazanımıdır’ sözleri çok daha ilginç.

Elbette siyaset aynı düşüncede olmadığınız insanlarla da bir araya gelmeyi icbar eder bazen size. Ama bizi ilgilendiren şeyler değil bunlar.

Bizim tavrımız net: Medyayı kirli işleri için silah olarak kullanmış, hükümet kurup hükümet indirmiş, bunları yaparken de ülkeyi uçurumun kenarına getirmekten zerrece çekinmemiş bir ismin ‘Türkiye’nin bugünlere gelmesinde katkısı olduğu’ tezini kesinlikle reddediyoruz biz.

Bu yüzden de diyoruz ki, Aydın Doğan medya organlarıyla birlikte günahlarını da devrettiği yanılgısına kapılmasın. Unutulmasın ki, bu dünyanın bir de öbür tarafı var.”