AKİT: Üniversitelerde de ahlaksızlık oluyor ama kimse 'kapatın' demiyor

AKİT: Üniversitelerde de ahlaksızlık oluyor ama kimse 'kapatın' demiyor

AKİT şimdi de üniversiteleri hedef aldı. Uşşaki tarikatının karıştığı cinsel istismar olayı üzerinden tarikatların eleştirilmesine tepki gösteren gazetenin sahiplerinden ve yazarı olan Ali Karahasanoğlu "Kimse 'üniversiteler kapatılsın' demiyor" ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasının ardından “Tarikatlar kapatılsın” diyenlere tepki göstererek, “Doktorlar için demediğimiz, avukatlara reva görmediğimiz, üniversite öğretim üyeleri için konduramadığımız, özellikle de onların üzerinden kurumlarına yönelerek, onları kapatmaya kalkmadığımız bir ortamda bir tarikatteki kişi yanlış yapınca, niye tüm tarikatleri tecavüzcü gibi göstermeye kalkıyoruz?” dedi.

AKP iktidarına yakın gerici gazetelerden Yeni Akit’in yazarı Ali Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında, Uşşaki tarikatı şeyhi Fatih Nurullah’ın bir çocuğa cinsel istismarda bulunmasının ardından toplumda yükselen “Tarikatlar kapatılsın” talebini eleştirdi.

Cinsel tacizin ve ‘ahlaksızlığın’ her yerde yaşandığını, tüm meslek gruplarında ‘çürük yumurtaların’ olduğunu savunan Karahasanoğlu, yazısında “Bir tarikatteki kişi yanlış yapınca, niye tüm tarikatleri tecavüzcü gibi göstermeye kalkıyoruz?” ifadelerini kullandı.

Yeni Akit yazarı, yazısında şunları kaydetti:

“Bir tane aklı başında bir insanın, yanında çalışan sekreterine, hemşiresine, hatta hatta ameliyat masasındaki hastasına tecavüz eden doktorları gerekçe göstererek, “Doktorluğu yasaklayalım” dediğine şahit oldunuz mu?

Doktorlukta da vardır, avukatlıkta da, yanlış yapanlar.. Dolayısı ile, bir kişi çıkıp da, “Baroları kapatalım. Avukatlığı yasaklayalım” derse, ona ancak gülünür..

Alın size, bilim yuvası olduğunu kabul ettiğimiz bir üniversitede, dün ifşa olan rezalet.. Rezalet ne kelime, resmen akan bir lağım!

(…) Ahlak, namus, edep, sıfırın altında..

Ama, doktorlar için demediğimiz, avukatlara reva görmediğimiz, üniversite öğretim üyeleri için konduramadığımız, özellikle de onların üzerinden kurumlarına yönelerek, onları kapatmaya kalkmadığımız bir ortamda..

Bir tarikatteki kişi yanlış yapınca, niye tüm tarikatleri tecavüzcü gibi göstermeye kalkıyoruz?
Hatta tarikatleri de aşıp, tüm dindar insanları tacizci gibi göstermeye kalkışıyoruz.
Hepsini kapatmaya kalkıyoruz!

Bunu yapanlar iyiniyetli olabilir mi?”