Akit'ten AKP'li vekile paçavra cevabı: Saygısız, babanın hatırı var!

Akit'ten AKP'li vekile paçavra cevabı: Saygısız, babanın hatırı var!

Karahasanoğlu, kendisine "Paçavranın yazarı" diyen AK Parti'li Durgut'a köşesinden tepki gösterdi

Akit gazetesinin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu, kendisine “Paçavranın yazarı” diyen AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut’a bugünkü köşe yazısında yanıt verdi.

Karahasanoğlu, geçen günlerde  Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve bir tarikatın lideri olduğu belirtilen Eyüp Fatih Şağban hakkında yazmıştı. Bu yazı Durgut’un tepkisini çekmiş, vekil Karahasanoğlu’na “Paçavranın yazarı” diyerek seslenmişti.

Karahasanoğlu da bugünkü köşe yazısında Durgut’a şu ifadelerle yanıt verdi:

Ben, üniversite öğretim üyeleri arasındaki ahlaksız, mide bulandırıcı ilişkileri hatırlatıp.. Bunlar istisnai olaylar olarak kabul edilirken..  Bunları gösterip, “Üniversiteler kapatılsın” denilemeyeceği gibi.. Baro üyesi avukatların işledikleri birçok suç olduğunu hatırlatıp.. Bu suçlara işaret edip, kimse “Baroları kapatın” demediğine göre.. Bir tarikat mensubu gibi gösterilen kişinin hareketinden dolayı da, “Tarikatlerin tamamı kapatılsın” denilmesinin yanlışlığını ifade ettim.. Tuba Hanım buna ne diyor? Hiçbir şey.. “Üniversitelerdeki evli erkeklerin, evli kadınlarla ahlaksız ilişkileri” hakkında, Tuba Hanım, tek kelime edebiliyor mu? Edemiyor.. Niye ki, merak ediyorum.. Avukatların, baro başkanlığına aday gösterilmiş kişilerin, yanlarında çalışan stajyer avukatlara yönelik ahlaksızca tacizleri hakkında, Tuba hanım ne diyor?  Hiçbir şey.. Bir doktorun, ameliyat masasındaki hastasına tecavüz etmesi ile ilgili ne söylüyor, Tuba hanım? Hiçbir şey..

"Bir gerçeği not edeyim"

Durduk yerde, kendime göre hayali örnekler uydurup, Tuba Hanım’a ilgisiz sorular yöneltmiyorum.. Tuba Hanım’ın tam da, beni “insanlıktan nasip almamış” birisi gibi göstermeye kalkışmasına sebep olan.. “İslam’dan nasibi olmayan birisi” gibi göstermeye kalkışmasına sebep olan yazımdan örnekler veriyorum.. Ben onun ifadeleri ile kendisine hitap etmiyorum. Söyledim, tekrar söylüyorum: Partisinin hatırı var. Babasının hatırı var.. Ama.. Bir gerçeği daha not edeyim.. Yazımda o tarikat lideri görüntülü kişi için, “Bir kadının, senin evinde ne işi var? O kadının kızının senin evinde ne işi var” diye sorgulamama.. İslam’ın mahremiyet noktasındaki emirlerini hatırlatarak, tarikatteki kişileri suçladığım ifadelerimi.. Sanki mağdur kız ve anneyi suçluyormuşum gibi gösteriyor..

"Hepsine eyvallah"

İslam; tarikat şeyhi de olsa, sıradan bir kişi de olsa, bir kadın ile baş başa kalınmamasını emreder.. O kızla, baş başa olunmaması emredilir.. Ben bunu hatırlatırken.. Yani sadece kamuoyunda tartışılan o malum tarikat liderinin somut eylemdeki ahlaksızlığını değil, İslam’ın emri gereği, o ahlaksızlığa gidecek yolu da kapatmaya çalışırken.. “İslam’dan nasibi olmayan” biri olarak gösteriliyorum.. Hepsine eyvallah..

"Bir düşünmesi lazım..."

Hayret ettiğim şey şu ki.. AK Parti listesinden, hem de Abdurrahman Dilipak’ın, onun eşi hanımefendinin, kızlarının, gelinlerinin, oğullarının oyları ile TBMM’ye seçilen bir milletvekili.. Dilipak’a ve gazetesine, ettiği hakaret sözcüğünü.. Şöyle bir araştırdım.. PKK’nın teröristlerini övmekle ünlü Birgün gazetesi için sarfetmemiş. LGBTİ’lerin ahlaksızca afişlerini birinci sayfalarından verip, “Onur yürüyüşü yaptılar” diye yazan Cumhuriyet gazetesine layık görmemiş.. Cumhurbaşkanı ve tüm AK Partili yöneticiler için “Analarını satarlar” diyen Oktay Ekşi’nin gazetesi için yapmamış.. Devam etmek istemiyorum.. Kendilerine sabahtan akşama kadar küfreden, hayatlarında bir defa bile AK Parti’ye destek çıkmamış bu kişilere etmediği bir saygısızlığı..  Bir kadın olarak.. Akit’e ve Dilipak’a ve bana yönelten Tuba Hanım.. O saygısızlığı ettikten sonra da.. Birgün, Cumhuriyet, Sözcü, Oda TV, Sputnik... Hepsinde, övgülere mazhar oluyorsa.. Bir düşünmesi lazım.. Benim söyleyeceklerim, “partisinin ve babasının hatırına” şimdilik bu kadar..

Akit, Independent Türkçe