Barbie filmi IMAX'e geliyor! barbie film imax

Barbie filmi IMAX'e geliyor! barbie film imax

Greta Gerwig'e tüm zamanların "en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni" ünvanını kazandıran Barbie filmi, IMAX formatında izleyiciyle buluşacak.

"Oppenheimer" ile 21 Temmuz'da vizyona giren Barbie filmi gişede büyük bir başarı elde etti. Birden fazla rekora imza atan film, IMAX'e geliyor.

NTV'de yer alan habere göre Filmin yapım şirketi Warner Bros. 2023 yılının en çok hasılat elde eden filmi olan Barbie'yi IMAX salonlarında izleyiciyle buluşturacak. Film, seçilmiş bazı salonlarda 22 Eylül'den itibaren gösterilmeye başlanacak ve yalnızca bir hafta gösterimde kalacak.

Filmin yönetmeni Gerwig konuyla ilgili "Barbie'yi sinema salonlarında izlenilmesi için yaptık. Filmi IMAX'e, en büyük ekrana getirebilmek harika bir his" dedi.

IMAX nedir?

Seyirciye en gerçekçi film deneyimini sunmayı amaçlayan IMAX formatı, normal filmlere göre daha yüksek kalite ve netlikte film çekimi vadediyor. IMAX salonları, dev perde boyutu ve gelişmiş ses sistemiyle izleyiciye filmin içerisindeymiş hissi yaşatıyor.

Rekor üstüne rekor kırdı

Barbie filmi, açılış hafta sonunda 155 milyon dolar kazanarak 2023 yılının en iyi açılışını yapan filmi oldu. Öte yandan, film Christopher Nolan'ın "Kara Şövalye"sini geçerek Warner Bros.'un en çok izlenen filmi olarak sinema tarihine geçti.

Filmi aynı zamanda, yönetmen Gerwig'e dünya çapında gişede bir canlı aksiyon filminin en çok hasılat yapan kadın yönetmeni ünvanını kazandırdı.