beIN Sports krizi nasıl çözüldü?

beIN Sports krizi nasıl çözüldü?

Süper Lig, bu akşam oynanacak Çaykur Rizespor - Fenerbahçe karşılaşmasıyla başlayacak. Süper Lig'in yayıncı kuruluşu beIN Sports ile anlaşmasının ve belirsizliklerin çözüme nasıl kavuşturulduğu belli oldu.

42 hafta sürecek Süper Lig, Çaykur Rizespor - Fenerbahçe karşılaşmasıyla başlayacak. Mücadele saat 20:00'de Rize'de oynanacak. 

Süper Lig'in yayınlanması konusunda yayıncı kuruluş ile TFF arasında anlaşmazlık olduğu ileri sürülmüştü. 

Bu iddiaların ardında Saran Grop, Digitürk ile ilişkisini sonlandırmıştı. 

Milliyet yazarı Sina Koloğlu konuyla ilgili şunları yazdı:  

MAÇ YAYINLARI NE OLACAK?

Bugün beIN Sports Süper Lig yayınları başlıyor. Çaykur Rizespor-Fenerbahçe açılışı yapıyor. Yayın hizmetininin büyük bölümünü veren Saran Holding ile Digitürk arasında ipler koptu. Saran Group, bir basın bildirisiyle ilişkisini kestiğini duyurmuştu. “Geçmişe dönük yükümlülüklerin yerine getirilmediği ve geleceğe yönelik olumlu adımlar atılmaması nedeniyle
S Sport kanalının platformdaki yayınlarını durduk” açıklamasını yapmışlardı. Altından yayın hizmetlerini bu kuruluşun verdiği, sorunun da buradan kaynaklandığı ortaya çıktı. Peki şimdi ne olacak? Gelen bilgilerde, bu sezon yayını İspanyol şirketi MediaPro Turkey gerçekleştirecek. beIN’in İspanya’daki işlerini onlar yapıyor.

Soru işareti, bu kadar yüklü bir maç yayın programını kaldıracak yeterli araç ve ekipman kuruluşta mevcut mu? Yayın kalitesinin yanı sıra başka sürprizlerle karşılaşma durumu olabilir mi? Biz yine de -şahsen ben- ödediğimiz abonelik ücretinin karşılığı keyifli yayın izleme umudumuzu yitirmek istemiyoruz!