Berat Albayrak yorgun ve konuya hakim değil

Berat Albayrak yorgun ve konuya hakim değil

Aykırı yazarı Emin Şirin, bugünkü köşesinde Galata Kulesi restorasyonu ile ilgili bir değerlendirme yaptı.

Restorasyon üzerinden Berat Albayrak'ı da değerlendiren Emin Şirin'in yazısının ilgili bölümü şöyle;

Geçtiğimiz haftaya damga vuran Galata Kulesi restorasyonu ile Berat Albayrak’ın TV’deki canlı yayınıydı. Kendisinin yarattığı algı; yorgun ve konularına hâkim olamamış gibi görünüyordu. Sorulan sorular kadar sorulamayan ve cevaplanmayan sorular daha mühim.

Son iki senedir uygulamaya çalıştığı bir program var. Bundan önceki bakanlığında dış sermayenin öneminden bahsedip, Londra’da bu konuda temaslarda bulunuyordu. Şimdi kendisinin söylediği programın tersine dönmüş, tamamen içe kapanık bir politika uygulamak ister gibi görünüyor. Verdiği algı bu. Programının başarılı olabilmesi için, kurla faiz arasındaki ilişkiyi iyi kavramaları, en önemlisi de ciddi bir kaynak bulmaları lâzım. Bu kaynak sadece döviz sıkıntımızı ortadan kaldırmak için değil, çok ciddi yatırımlar yapılabilmesi için gerekli bir kaynak.

Türkiye iddia ettikleri gibi ilk 10 ekonomi içinde yer alacaksa Türkiye’nin %7-8’lik kalkınma sürati yakalaması ve senede 100 milyar dolarlık yeni yatırım yapması gerekiyor. Bu kaynağın nereden bulunacağını ise hiçbir mecrada kendilerinden duyamıyoruz.

GALATA KULESİ RESTORASYONU MEDENİ BİR ÜLKEYE YAKIŞMIYOR
Anladığımız kadarıyla Karaköy limanından Fettah Tamince’nin AVM’sine kadar olan yolun tekrar restore edilerek arada Galata Kulesi’nin de restorasyonuyla turistik bir güzergâh yapılması projesi yürütülüyor.
Bu proje kapsamında Galata Kulesi’nin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Medeni ve hukuk düzeninin olduğu ülkelerde ben yaptım oldu anlayışı olmaz. Bu tür projeler en ince detayına kadar tüm kamuoyu ile paylaşılır. Çok önemli tarihî eserlerde yapılacak restorasyonlarda sadece teknik yeterliliği olan değil, sanat anlamında yeterliliği olan firmaların da seçilmesine özen gösterilir. Ben yaptım oldu diyerek böylesine vandalist bir yaklaşımla yapılan Galata Kulesi restorasyonunu, medeni bir ülkeye yakışmayan şekilde yaptıkları için ancak kınayabilirim.