Bildirici, Cüneyt Özdemir'e bir daha sordu: "Diyarbakır kayyumunu övmek için kaç para aldın?"

Bildirici, Cüneyt Özdemir'e bir daha sordu: "Diyarbakır kayyumunu övmek için kaç para aldın?"

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, Gazeteci Cüneyt Özdemir'e bir kez daha seslendi. Bildirici, "Diyarbakır kayyumunu övmek için kaç para aldın?” Cevaplayamadın, hakaret yağdırdın! Çünkü gazetecilik görüntüsü altında kayyum güzellemesi yaptın!" dedi.

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, gazeteci Cüneyt Özdemir'in 'işbirliği' videoları kapsamında YouTube kanalında reklam söyleşileri yapmasını ve tanıtım çekimleri ile ilgili izleyicilerin açık bir şekilde uyarılmamasını "Gazetecilik ve pazarlama faaliyeti birlikte yürümez" görüşüyle eleştirmesinin ardından kendisine gösterdiği tepkiye yanıt vermişti. 

Bildiri, Özdemir'i "kayyumdan para alıp Diyarbakır güzellemesi yapıyor, sonra dönüp Kürt sorunu yorumluyor! Para veren istediğini söyletirse bu gazetecilik mi olur?" sözleriyle eleştirdi.

Cüneyt Özdemir Twitter paylaşımında "Patronlarının yıllarca fino köpekliğini yapmış uyduruk adamlar bunu kaldıramıyorlar. Hayatları boyunca patronlarından aldıkları maaşla çalışanlar bizi de kendileri gibi sanıyorlar… Biz yeni bir medya yaratmaya soyunduk. Panikleri alıştıkları düzenin bozulması. BOZACAĞIZ!" ifadelerini kullandı. 

"GAZETECİLİK GÖRÜNTÜSÜ ALTINDA KAYYUM GÜZELLEMESİ YAPTIN!"

Bu ifadelere karşı Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici bir kez daha benzer soruları sorarak, Cüneyt Özdemir'e “Diyarbakır kayyumunu övmek için kaç para aldın?” sorusunu sorarak, "Cevaplayamadın, hakaret yağdırdın! Çünkü gazetecilik görüntüsü altında kayyum güzellemesi yaptın! Reklam almadın, reklam oyuncusu oldun! Çarpıtma!" eleştirisini getirdi.

FARUK BİLDİRİCİ, CÜNEYT ÖZDEMİ'E SORDU

Bildirici, Özdemir'e yanıtlamasını isteyerek şu soruları yöneltti:

"Sayın Özdemir, YouTube'daki "Cüneyt şehirde" ve "Cüneyt yolda" serisindeki videolarınızı izledim. O videolarda tanıtım yapıyor ve sonunda da bu tanıtımın "işbirliği" kapsamında olduğunu belirtiyorsunuz. Bu konuda bir yazı hazırlamadan önce size sormak isterim:

1- Bu videoların muhatabından ücret (ya da maddi destek) alınarak yapıldığının yani gazetecilik içeriği olmadığının başında ve izleyicinin rahatlıkla fark edebileceği şekilde yapılması gerekmez mi?

2- Gazeteciliğin tanıtım ve reklam faaliyetiyle bu denli iç içe geçmesi doğru mu; izleyenler için yanıltıcı olmaz mı?

3- Bir gazetecinin tanıtım/pazarlama/reklam videosunda rol alması gazeteci olarak güvenilirliğine gölge düşürmez mi?

4- Gazeteci olarak kendinizi Türkiye Gazeteciler Hak ve Sorumluluk Bildirgesi'nde yer alan gazetecilik ilkelerine uymakla yükümlü görüyor musunuz? Ya da "Cüneyt Özdemir Medya" olarak farklı yayın ilkeleriniz mevcut mudur?

Sorularımı yanıtlayabilirseniz sevinirim. İyi günler..."