Bulut: Suriyeliler konfederasyon için mi getirildi?

Bulut: Suriyeliler konfederasyon için mi getirildi?

Gazeteci Arslan Bulut, "Suriyelilerin getirilmesinin sebebi Türk-Arap-Kürt konfederasyonu kurulması mıdır" diye sordu

Yeniçağ gazetesi yazarı Arslan Bulut, vatandaşlık verilen Suriyelilerin sayısının arttığını hatırlatarak ‘yeni rejim kurmak için mi getirildiler’ diye sordu. ABD Başkanı Trump'ın Suriyelilere vatandaşlık verilmesini istediğini hatırlatan Bulut bugünkü yazısında şunlara yer verdi:

“Suriyeliler meselesinin AKP'ye oy kaybettirdiğini bilmesine rağmen Erdoğan'ın ‘Suriyeliler vatanlarına dönecek’ söyleminden vazgeçerek ‘Suriyelileri vatandaşlığa alıyoruz. Tabi bundan Bay Kemal rahatsız olur. Çünkü o 'Suriyelileri Suriye'ye göndereceğiz' diyor. Biz bombalardan kaçanları Suriye'ye göndermedik öyle bir niyetimiz de yok.’ demesi, Trump'ı kırmadığını gösteriyor!

Yoksa Suriyelilerin Türkiye'ye getirilmesinin sebebi, nüfus yapısının değiştirilmesi, böylece ulus devletten vazgeçilerek Türk-Arap-Kürt konfederasyonu kurulması mıdır?

Öyle ya Graham Fuller, ‘Atatürkçülük ölmüştür. Ulus devletler dönemi bitmiştir. Türkiye, Osmanlı gibi çok kültürlü, çok dinli ve çok ırklı bir yapıyı benimsemelidir. Bunun için en iyi yol Ilımlı İslam'dır. Etnik kimlikler kendilerini ifade edebilmelidir’ demiyor muydu?

Suriyeliler, Türkiye'yi ‘çok milletli’ bir yapıya doğru sürüklemiyor mu?”