CHP'li Yücel’den ‘kurultay’ açıklaması

CHP'li Yücel’den ‘kurultay’ açıklaması

Can Radyo'da yayınlanan Birol Soylu İle 10. Köy Programının konuğu CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel oldu.

CHP'de, 28-29 Mart'ta yapılacağı duyurulan ancak koronavirüs önlemleri kapsamında ertelen 37. Olağan Kurultay için MYK 25-26 Temmuz tarihini belirlerken, alınan karar Bilim Kurulu’na bildirildi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Can Radyo’da katıldığı programda kurultaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yücel şunları söyledi;

 
"Genel başkanlıkta olsa birden fazla aday çıkabilir. Parti meclisi üyeleri arasından,partiyi iktidara taşıyacak bir kadro belirleme hareketi olacak diye düşünüyorum.  Millet ittifakı olarak başarı yakalanmış durumda. İktidarın bu dönemki çalışmaları, yasa değiştirmeye çalışmaları, belediye başkanlarının etkisiz hale getirilmeye çalışması, 31 Mart seçimlerinde CHP'nin başarısından kaynaklanıyor. Adımların daha da sertleştiğini görüyoruz. Kendi iktidarlarını sağlayan İstanbul ve Ankara'yı kaybetmelerinden rahatsız oldular.


Ben partimizin daha da güçlenerek ilerlediğini düşünüyorum. Bu başarının sahibi Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Dolayısı ile ben karşısına aday çıkmayacağını düşünüyorum. Genel başkanımızın liderliğinde iktidara emin adımlarla yürüyoruz.  Türkiye'nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Biz yerel yönetimlerimizle kimseyi dışlamadan ayrımcılık yapmadan hizmet ulaştıran belediyelerimizle gösterdik. İktidar dönemimizde bunu tüm Türkiye'ye yayacağız. Cumhurbaşkanının tarafsız olduğu bir sisteme ihtiyaç var. Daha huzurlu ve barışçıl bir ülkede yaşayacağız" diye konuştu.
 
 
Yerel yönetimlerimiz pandemi sürecinde destan yazdılar
Son olarak pandemi sürecine değinen Yücel, "Hem dünyada hem ülkemizde toplumun her kesimini tehdit eden bir olay. CHP olarak hizmetimizle gündeme gelmek istiyoruz. Yerel yönetimlerimiz pandemi sürecinde destan yazdılar. Gösterişten uzak çalışmalardı.Halkın ihtiyacı olan yerel belediyeciliği gösterdiler.  Halkın en temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştılar. Hükümet bu durumdan rahatsız olarak bu çalışmaları da engellemeye çalıştı" dedi.