CHP yönetimi Muharrem İnce'yi o gece gömmek istedi

CHP yönetimi Muharrem İnce'yi o gece gömmek istedi

Bir dönem CHP'de siyaset yapan ancak parti yönetimine eleştirileri nedeniyle CHP'den ihracı istenen ama kendisi istifa eden Özlem Ağırman, kuruluş çalışmalarını yürüttüğü yeni partisi ve Muharrem İnce hareketini Medyafaresi.com'a anlattı.

İşte o röportajdan bir bölüm;

Muharrem İnce’ye nasıl bakıyorsunuz? Memleket hareketi başarılı olur mu? Amacı ne sizce İnce’nin?

Muharrem İnce, iktidarın ve CHP yönetiminin küçümsemelerini de göz önüne alırsak büyük bir siyasetçi. Toplumda karşılığı var ve onlara ulaşabiliyor. AKP çok korkuyor ondan, CHP yönetimi çok tırsıyor.

İnce’yi cumhurbaşkanlığı seçiminde kayıtsız destekledik, sayısız görüşme ve yazışmada stratejilerine ve çalışmalarına destek olduk. Yön verdik demiyorum çünkü İnce özel bir siyasetçi, kendi harmanı, filtresine göre bu fikirleri değerlendirip kullanmakta usta. Böyle de olması gerekir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde gençlerden oluşan “İnce Gönüllüleri”ni organize ettik ekibimle birlikte, sosyal medyada özellikle Twitter’da onlarca TT, görsel paylaşım, video hazırlayıp yayınladık. Bu kampanya bizim gelecek için bağımsız model olma fikrimizin de önünü açtı. Pek çok şehirde gençlerle birlikte çalıştık.

Ben Muharrem İnce’ye CHP yönetimince yapılanları ‪24 Haziran gecesi, Ankara’da ekibiyle birlikte sonuçları izlerken gördüm. Bu sonradan bir şey değil, ağır bir düşmanlık, yok etme çabasıydı. CHP onu o gece gömmek istedi ama halk bunu kabul etmedi. İnce’ye o gece neredeydi diye soranların tamamının onu yok etmeye kararlı güçlerin trolleri olduğuna inanıyorum.

Ankara’da ekibiyle birlikte sonuçları izlerken defalarca halkın önüne çıkması gerektiği mesajını verdik, herkes çok çabaladı ama kendi özelliği olan bir siyasetçi olarak bunu yapmadı. Bunun bir bedeli olacaktı, artık ödedi bunu, özür de diledi, önümüze bakmalıyız.

Bugün açısından Muharrem İnce hala toplum açısından önemli bir siyasetçi, ona ‪24 Haziran’dan sonra CHP de işinin bittiğini, halkın ihtiyacı olan yeni bir partiyi kurmamız gerektiğini söyledim hep. O da hep CHP sevgisinden söz etti, benim için halkın sevgisi partiden önemli oldu her zaman.

Önümüzdeki günlerde ‘Memleket Hareketi’ ‘Memleket Partisi’ne dönüşmek zorunda, bu kaçınılmaz. CHP den doğrudan istifa ile ayrılmasının daha doğru bir yol olduğunu düşünüyorum, bu konuda beklemek doğru gelmiyor bana. Bir ara konuşmalarımızda, sen bir kur bakalım, belki de senin partine geliriz demişti. 

Bu önemli değil ama önemli olan ilkelerde halka dayanan katılımcı bir parti kurulması, İnce ile ve yakın çevresi ile temasımız sürüyor, siyasi hedefleri, iddiasının onu nerelere götüreceğini görmek istiyoruz. CHP den ayrılmadan bir modelin gelişemeyeceğine de inanıyorum.

Tamamı için tıklayın