CNN Türk fena karıştı: Özkiraz o sözleri duyunca canlı yayına bağlandı

CNN Türk fena karıştı: Özkiraz o sözleri duyunca canlı yayına bağlandı

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz CNN canlı yayınına bağlandı. Avrasya Araştırma şirketi konusunda canlı yayın konuklarına açtı ağzını yumdu gözünü.

CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu Akıl Çemberi programında Saray'ı zorlayan anket şirketlerine ilişkin ağır ifadeler kullanıldı.

CNN'de bana her hafta canlı yayında hakaret ediliyor dedi ve anketlerine ilişkin carpıcı detaylar verdi. Program da Gazeteci Latif Şimşek Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz’dan özür diledi.

Özkiraz'ın canlı yayına bağlandığı anlarda gerilim en üst seviyeye çıktı! 

CNN Türk’te Başak Şengül’ün sunduğu Akıl Çemberi programının konuğu Latif Şimşek ile telefonla yayına bağlanan Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz arasında başlayan tartışma gazetecilik ve CNNTürk yayın politikasına geldi. Özkiraz, şirketinin anketlerinin kasten AKP'yi düşük puanla gösterdiği iddiasında bulunan Latif Şimşek'e "güya gazetecisin", "terbiyesiz" gibi ifadeler kullanınca ortam gerildi. 

Takvim Gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin de tartışmaya dahil omasıyla birlikte gerilen stüdyoda, sunucu Başak Şengül konukları susturmakta zorlandı. 

CNN Türk’e de tepkisini dile getiren Özkiraz, anketlerinin kanalda haber yapılmadığını ancak tartışma programında kendilerine iftira atıldığını ifade ederek kanala tepki gösterdi. 

Telefonu canlı yayında kapandı.

Özkiraz program sonrası sosyal medyada açıklamalarını sürdürdü. Özkiraz'ın tweetleri şöyle;

Bu akşamki yayınla ilgili herkes bir "uslup" tutturmuş gidiyor.

Ne üslubu kardeşim? O kanallarda, her anket yayınlandığımda bana "sahtekâr" iması yapılıyor. Ben defalarca bulunmadığım ortamda bana hakaret eden iftira atana en sert şekilde cevap veririm dedim. Televizyonlarında geniş geniş itibar suikasti yapacaklar ve biz kuzu gibi dinleyeceğiz öyle mi? Ya da "ama olmaz ki efendim" diye meleyecegiz öyle mi?

Bugün de bile isteye öyle davrandım. O kanalda biri adımı anınca ne duyacağını bilsin istedim. Bir sonraki daha ağır olacak Ben de biliyorum "efendi efendi" derdini anlatmayı.

Karşımdaki hata yapmış olsa öyle anlatırım ama karsimdakiler profosyonel yalancılar. İktidar gücüyle şımarmış, TV gücüyle pervasizlaşmis tipler.

Bu dilden sinerler çünkü hiç duymadilar. Devam ederlerse daha çok duyacaklar. Cnnturk, elbette istediği haberi yapar/yapmaz.  Ama hiç haberini yapmadığı bir firmayı yorumcuları sistematik olarak kotuleyemez.

Daha önce yayın yonetmelerini etiketleyerek de defalarca söyledim. Yüzlerine de söylemek istedim. Birisinin söylemesi gerekiyordu söyledim kimseye meslek ahlakımı sorgulatmam.

Hele ki kamu parasıyla, belediye parasiyla kurulan kanallarda on yillarca haram para kazanan sözde gazetecilere asla eyvallah etmem. Zafer Şahin şeysinin söylediklerini de sonradan duydum, yoksa o amigo lafını da gereken şekilde yuttururdum, Hulâsa "kalitesiz üslup" ortam ve içeriği kalitesine göre seçildi.

Dediklerimden değil, demediklerimden pişmanım. Diledikleri her ortamda da demediklerimi duymak isterlerse hazırım. Tek yapmaları gereken baba bur kez daha iftira atmak.

Video için sayfayı aşağı kaydırın