CNN Türk'e tepkiler dinmiyor! Sivasspor ve Ankaragücü'nü başka ülke takımı gibi gösterdi

CNN Türk'e tepkiler dinmiyor! Sivasspor ve Ankaragücü'nü başka ülke takımı gibi gösterdi

Süper Lig ekiplerinden Sivasspor, CNN Türk kanalında Beşiktaş’a 2-0 mağlup olduğu maç hakkında "yüzümüz güldü" denmesine tepki gösterdi.

Sivasspor, pazar akşamı Beşiktaş ile karşılaştı. Sivasspor’u evinde ağırlayan Siyah-Beyazlı ekip maçı 2-0 kazandı. Sivasspor ise mağlup olduğu maç hakkında "çifte mutluluk yaşadık" ve "yüzümüz güldü" diyerek haber yapan CNN Türk kanalına tepki gösterdi.

Ankaragücü’nün Fenerbahçe’ye, Sivasspor’un ise Beşiktaş’a mağlup olduğu karşılaşmaların ardından CNN Türk kanalı sabah yayınında maçlar hakkında haber yaptı.

Sunucunun Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin kazandığı maçlar hakkındaki gazete haberini göstererek, "Dün akşam çifte mutluluk yaşadık diyebiliriz. Hem Filenin Sultanları hem de şu an haberde de gördüğünüz gibi futbolda da yüzümüz güldü. Süper Kanarya 1-0 ile, Kara Kartal ise 2-0 ile maçların galibi oldu" demesi dikkat çekti.

Sivasspor'dan tepki

Sivasspor, CNN Türk’ün yayının ardından sunucunun maçlar hakkında söylediklerine tepki gösterdi. Sivasspor resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda yayın hakkında şu ifadelere yer verildi: "CNN Türk kanalında, Sivasspor’umuzun ve ligimizin güzide kulüplerinden Ankaragücü’nün hafta sonu oynadıkları maçlarda aldıkları mağlubiyeti rakiplerinin bir zaferi ve ülkemizin mutluluğu gibi lanse edildiği hadsiz bir yayınla karşı karşıya kaldık.

Anadolu’nun iki güzide takımını tıpkı yabancı bir takıma karşı alınmış galibiyet gibi anlatan program yapımcılarını ve sunucusunu bu taraflı ve yanlı söylemlerinden dolayı nefretle kınıyoruz."

Sivasspor, CNN Türk’teki yayın hakkında yaptığı paylaşımda kanaldan özür beklendiğini şu sözlerle vurguladı: "Bu hadsiz “Mutluluktan” dolayı ilgili kanal ve programın sunucusundan başta Sivasspor ve Ankaragücü camiaları olmak üzere bütün Anadolu kulüplerinden derhal özür dilemelerini bekliyoruz."