Cübbeli Ahmet'e at etiyle sus mu denildi?

Cübbeli Ahmet'e at etiyle sus mu denildi?

Türkiye'de 2 bin selefi derneğinin olduğunu belirterek iç savaş uyarısı yapan Cübbeli Ahmet hakkında bu uyarıyı yaptıktan günler sonra "at eti satıyor" iddiaları ortaya çıktı. Gazeteci Ahmet Takan, Cübbeli'ye sus uyarısı mı yapılıyor diye sordu.

Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün geçtiğimiz günlerde "selefiler silahlanıyor" diyerek 'İç Savaş' uyarısında bulunmasının ardından Tarım ve Orman Bakanlığı’nca  taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürün kamuoyuyla paylaşıldı. 

1 firmanın yer aldığı listede, Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi. 

Lalegül şirketi Cübbeli Ahmet ile bilinen bir marka olması nedeniyle Türkiye gündeminde "Cübbeli Ahmet at eti satıyor" haberleri yer aldı.

Konuyu gündemine taşıyan Korkusuz yazarı Ahmet Takan köşesine taşıyarak, "Cübbeli Ahmet'e 'sus' mu deniyor" sorusunu gündeme getirdi. 

Ahmet Takan'ın Korkusuz gazetesinde yer alana yazısının bir bölümü şöyle:

İÇ SAVAŞ UYARISI

"Bir hafta kadar önce Cübbeli Ahmet, kendisini çok seven yandaş bir gazetecinin tv programında şok açıklamalar yapmıştı. Muhterem “iç savaş” uyarısı yapıyordu.

Türkiye’de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü’nün sözleri aynen şöyleydi;

“Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun. Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi ‘şeyhim’ diye cihat ilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirini öldürür bu Müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım.”

Duyduğum da dehşete düşmüştüm. “Cumhuriyet Savcısı anında soruşturma başlatır. Cübbeli Ahmet’in ifadesine başvurur” dedim kendi kendime. Her zamanki gibi oldu herhalde!.. Bir yerlerden yeşil ışık yakılmayınca yaprak kımıldamadı!.. Toplumu  doğru haberlerle aydınlatmak için haber peşinde koşan gazetecileri tereddütsüz içeri tıkan adalet mekanizması 3 maymunu oynadı. 

"SUS" MU DENİYOR?

Kısa süren derin sessizliğin ardından önceki gün gündeme alışıldık, Türkiye klasiği haberlerden biri daha düştü. Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 91 firmaya ait 113 parti ürün kamuoyuyla paylaşıldı. 91 firmanın yer aldığı listede, Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi. Lalegül şirketi Cübbeli Ahmet ile bilinen bir marka. Eee, doğal olarak da menşetlere “Cüppeli Ahmet at eti satıyor” çıktı. Konu, bakanlığın ihbar hattına bildirilmiş. Konuyla ilgili birçok şikayetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulunduğu belirtilmiş. Ancak hem Cübbeli Ahmet’ten hem de Lalegül TV’den yalanlama geldi. Hocaefendi diyor ki;

“Benim konuşma yaptığım Lalegül TV şirketi ile hiçbir ortaklığım ve hissem bulunmamaktadır.

Ben de bu olay üzerine televizyonun yetkililerine sorduğumda onlar: ‘Lalegül ismi markalaştıktan sonra uncusundan, elbisecisinden, hastanesine kadar her türlü alanda Lalegül ismi kullanılmaktadır.

Bunların Lalegül TV ile hiçbir alakası bulunmamaktadır. İsim benzerliğinden başka hiçbir alakamız yoktur. Bizim yayıncılıktan başka hiçbir ticari faaliyetimiz, üretim ve satışla ilgimiz alakamız olmadı’ dediler.

Ayrıca bu kişi Lalegül TV’de hissedar olmamakla beraber evvelce yönetimde olan birinin soyadının o kasabın soyadı ile aynı olmasını da belge olarak sunmuş, bu da adamın belgeden ne kadar yoksun olduğunun en büyük ispatıdır.

Çünkü ne akrabalıkları ne de memleket bağlantıları olmayan iki insanın sırf soyadının aynı olmasından dolayı terörist ilan edilmesi ne kadar güldürücü ise bu işin de bundan bir farkı yoktur.

Dolayısıyla bu haberi bana mâl yapan ve paylaşan kişi ve kurumlar hakkında avukatlarım en kısa sürede gerekli tüm hukuki işlemleri başlatacaklardır. Yakında hak meydana çıkacaktır. İftiracılara alet olmayalım.”

Muhtereme inanalım mı?.. Takdir sizin… Ben, işin zamanlamasına takıldım. Cübbeli Ahmet “iç savaş” uyarısı yapıyor. Arkasından da nereye çekileceği, neyin manşetlere taşınacağı çok belli olan bakanlık açıklaması geliyor!..  İktidarla çok sıkı fıkı olan bir cemaatin önde gelenine kibarca “sus” mu deniyor?.. Takdir yine sizin…"