Dede: Millete Suriyelileri sormak faşistliktir

Dede: Millete Suriyelileri sormak faşistliktir

Star yazarı Ersoy Dede, Türkiye'deki Suriyelilerle ilgili referandum yapılmasının faşistlik olduğunu savundu. Dede "Biraz sabır" tavsiyesinde de bulundu

Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen’in 'Türkiye’deki Suriyelilerin durumunu millete soralım' önerisini yorumlayan Star gazetesi yazarı Ersoy Dede, bunun bir faşistlik olduğunu ileri sürdü. Almanya’daki Türklerle Suriyelileri kıyaslayan Dede köşesinde şunları savundu:

"Prof. Dr. Ersan Şen diyor ki, Suriyelilerin durumunu millete soralım. Referandum yapalım yani. Gitsinler mi, kalsınlar mı? Bu teklifin konuşulmasının bile ne kadar acı verici olduğunu söylemeye gerek yok aslında. Bu temel bir insan hakkı meselesidir ve referandumu tartışma konusu dahi olamaz. Bugün ise Ersan Şen’in bu faşist teklifini alkışlayanlara tek bir soru soracağım; eğer Almanya, oradaki Türklerin varlığını referandum konusu yapsa ne tepki verirsiniz? Almanya’da böyle bir referandum yapılırsa çıkacak sonucu biliyorum ben. Eze eze ‘evet’ çıkar."

Dede, yazısının devamında gerekli koşulların sağlanması halinde Suriyelilerin yurtlarına kendiğinden döneceğini de iddia etti: “Arkadaş gerekli koşullar tesis edilse bu adamlar neden kalsın burada? Zaten dönecekler. Biraz sabır. Başımıza gelen kötü hiçbir şeyin (işsizlik, enflasyon, kriminal meseleler) tek başına sorumlusu aldığımız göç değil. Fatura kesecekseniz yine kesin ama hakkaniyetli olun n’olur...”