Demirören’in Özdil’e 5 milyon dolarlık teklifini o isim de teyit etti!

Demirören’in Özdil’e 5 milyon dolarlık teklifini o isim de teyit etti!

Gazeteci Yılmaz Özdil Sözcü gazetesini bırakması karşılığında 5 milyon dolar teklif edildiğini açıklamıştı.

Yılmaz Özdil, bu teklife Kırmızı Kedi Yayınevi sahibi Haluk Hepkon'un şahit olduğunu söylemişti. Özdil, bu teklifi kabul etmediği için Mustafa Kemal kitabı hakkında karalama kampanyası başlatıldığını belirtmişti.

Bu açıklamanın ardından Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ile Yılmaz Özdil arasında polemik başlamıştı.

Ahmet Hakan’ın “Müritlerinin söylediği her şeye gözü kapalı inanacağından o kadar emin ki Yılmaz Özdil. 'Küsuratlı sallayayım ki inandırıcı olsun' demeye bile ihtiyaç duymuyor” sözleriyle tartışmayı alevlendirmişti.

Ahmet Hakan daha sonra Özdil’e meydan okuyarak teklifin kimden geldiğini açıklamasını istemişti.

Özdil'e teklifin Demirören Medya Grubu tarafından yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Ahmet Hakan’ın sırf bu yazıları yüzünden Demirören ailesini durumda bıraktığı ve fırça yediği iddia edilmişti.

Ahmet Hakan ise o günden sonra bir daha bu konu hakkında yazı kaleme almadı.

Medyaradar'da yer alan habere göre; süreç, Demirören Ailesi’nin Ziraat Bankası’nın paracıklarıyla Doğan Grubu'na ait gazete ve televizyonları almasından kısa bir süre sonra gerçekleşiyor. Demirören ailesi kendilerine elçi olarak dönemin DHA Genel Müdürü Salih Zeki Sarıdanişment’i seçiyor. Taraflar Kanyon AVM’deki Gina’da bir araya geliyor. Toplantıda Salih Zeki Sarıdanişment, Demirören Grubu’nun teklifini Sözcü yazarı Yılmaz Özdil’e iletiyor. Toplantıya ayrıca Kırmızı Kedi Kitabevi’nin sahibi Haluk Hepkon da şahitlik ediyor. Özdil daha önce kendisinin de açıkladığı gibi bu teklifi geri çeviriyor ve Sözcü ile yoluna devam ediyor.

O gün görüşmede yer alan Salih Zeki Sarıdanişment, görüşmenin gerçekleştiğini ve kendisininde aracılık yaptığını kabul etti. Ancak Sarıdanışment çok fazla detaya girmeyip tarafların konuşmasının daha doğru olacağını belirtiyor.