Dilipak: Bize ilahlık taslayanlara direneceğiz

Dilipak: Bize ilahlık taslayanlara direneceğiz

Siyasette tek adam tartışmaları artarken, Akit yazarı Abdurrahman Dilipak 'Bize ilahlık taslayanlara direneceğiz' diye yazdı

Yeni akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, 'tek adam olma hayalleri olanlara kafamıza kiraya vermemeyi öğrenmemiz gerekir' diyerek 'bize ilahlık taslayanlara direneceğiz' ifadelerini kullandı. Dilipak bugünkü yazısında şunları kaleme aldı:

“Herkes için ancak yaptığının karşılığı vardır. Liderlik karizmasının arkasına saklanarak ‘tek adam’ olma hayalleri ile çevresinden iteat sözü alarak ‘ebedi şef’lik taslayanlar ve bizden ‘raina’ dememizi isteyenlere kafamızı kiraya vermemeyi öğrenmemiz gerekiyor. Mahkeme kadıya mülk değildir. Biz, ‘Bizden olan’, yetkisini bizden alan ve bize hesap verenlere, sözleşmeye, ahidleşmeye ve marufa, yani devletin varlık ve meşruiyet temelleri ile ilgili bilinen kurallara uyanlara biz de verdiğimiz söz çerçevesinde uyarız. Yoksa kim olursa olsun, istişare ve şûraya uymayan, masiyetle lekelenmiş işlere göz yummayacak ve sözlere iteat etmeyeceğiz. 28 Şubat’ta etmedik, yeniden o günlere dönülürse yine iteat etmeyeceğiz. Bize İlahlık ve Rablik taslayanlara, yani bizim üzerimize hüküm koyan ve bizi kendi heva ve heveslerine göre terbiye etmeye kalkanların emri vakilerine karşı direneceğiz. Bunlar emir de olsa, babamız da olsa.”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Bakan Ali Babacan’ın yeni partilerine iktidar medyası tarafından çok sert yazılar yazılırken, Abdurrahman Dilipak eleştirilerin daha ölçülü olması gerektiğini ifade etti. Dilipak: “Dilerim herkes kendilerine karşı olan ya da yeni ortaya çıkan siyasi hareketlere karşı daha ölçülü bir dil kullanır. Elbette eleştiri olacaktır. Ama hakaret, iftira, gıybet, dedikodu olmamalı. Troller üzerinden bir yıpratma kampanyası yürütülmemeli. Bana kalırsa daha ahlaklı, daha dürüst ve daha ölçülü bir söylem ve eylem sahipleri kazanacak” diye yazdı.