Erdoğan'ın yeni oyun planı ne?

Erdoğan'ın yeni oyun planı ne?

AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın %50+1 almasının mümkün olmadığı ve bu düzenlemeden kurtulmaya çalıştığı değerlendirmesi yapıldı.

t24 yazarı Mehmet Tezkan, AKP'li cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bundan sonraki adımlarını köşesinde değerlendirdi. Tezkan'ın değerlendirmesi şöyle;

Cumhurbaşkanı siyaseti herkesten daha iyi okuyor. Yüzde 50+1 sistemi kaldığı sürece koltuğunu koruması zor. Bu yükten kurtulmanın yolunu arıyor

Siyasette küçük küçük hamleler var. Daha büyük adımlar, radikal değişiklikler birbirini izleyecekmiş gibi bir hava var.

Cumhurbaşkanı'nın kafasında bir oyun planı var. Kabul edelim şu anda Türkiye'de siyaseti en iyi bilen en iyi okuyan, cesur, herkesi şaşırtan kararlar alabilen bir kişi.

Her ne kadar Saray'a çekildi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden sonra halktan koptu, dar kadro ile çalışıyor, ülkeyi danışmanlar yönetiyor, bakanlar bile zor ulaşıyor, tek imza yetkisinin onda olması, her şeye kendisinin karar verdiği için, sistem bunu zorunlu kıldığı için sürekli hata yapıyor eleştirileri yapılsa bile.

Ben, Cumhurbaşkanı'nın hâlâ halkın nabzını iyi tuttuğu kanısındayım. Söylemi farklı olsa da gerçek durumun söylediği gibi olmadığının farkında.

Halkın içinden gelen siyasetçi, halkın kalp atışının sesini duyup istikamet belirlemesini bilen ve bunu başaran siyasetçi, halkın neden etkilendiğini bilen siyasetçi halkın nabzını tutmaz mı?

Halkın gözünün içine baktığı zaman ne dediğini anlamaz mı?

Halk işe, aşa bakar.

Halk hayat pahalılığına bakar.

Halkı en çok etkileyen de doların fiyatıdır. Yükseldi mi sinirleri bozulur.

Üçü de var mı?

Var. Dolar 7.30'larda, işsizlik oranı resmi rakamla yüzde 13, uzmanların hesapladığı genel anlamda işsizlik oranı yüzde 20, hatta 22 diyen de var.

Maliye Bakanı geçen yıl 2 milyon yeni istihdam vaat etmişti. Dün TÜİK açıkladı, istihdam geçen mayıs ayından bu mayısa 2 milyon 411 kişi azalmış...

Yazının devamı için tıklayın