Fatih Portakal'ı Cem Küçük meşhur etmiş!

Fatih Portakal'ı Cem Küçük meşhur etmiş!

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, emekli olduğunu açıklayan Fatih Portakal'ın Türk medyasında çok çok az bilinen düşük profilli birisi olduğunu ifade etti. Küçük, Portakal'ın ünlü olmasını ise kendisine bağladı.

Türkiye Gazetesi yazarı Cem Küçük, emekli olduğunu açıklayan Fatih Portakal'ın Türk medyasında çok çok az bilinen düşük profilli birisi olduğunu ifade etti. Küçük, Portakal'ın ünlü olmasını ise kendisine bağladı.

"2014’te Fatih Portakal -bırakın Türk milleti nezdinde tanınmayı- Türk medyasında bile çok çok az bilinen düşük profilli bir adamdı. Ayrıca muhalif bir tavrı da yoktu..." ifadelerini kullanan Cem Küçük, Fatih Portakal'ın nasıl ünlü olduğunu da anlattı. 

Küçük, yazısında Portakal'ın nasıl ünlü olduğunu dair 'bir arkadaşının' "Bir arkadaşım bana şakayla karışık, 'Biraz da Portakal sayende bu kadar popüler oldu. Adamın tüm rakiplerini dağıttın, hiçbiri senden çekinerek muhalefet edemediler, bilakis korkudan pısıp hükûmet tarafına geçtiler. Meydan Portakal’a kaldı' dedi" anlatımına da yer verdi.

Cem Küçük'ün yazısının ilgili bölümleri şöyle:

Fox TV ana haber sunucusu Fatih Portakal televizyonculuk kariyerine veda etti. Biliyorsunuz benim uzmanlık alanlarımdan biri medya tarihi. Uzun zamandır medya konusunda yazmıyordum. Bu Portakal vesilesiyle bir medya analizi yapalım bugün...

Fatih Portakal şüphesiz bir medya fenomeni. Toplumun neredeyse tamamı tarafından tanınan bir TV celebritişi. Peki bundan 5-6 sene önce böyle miydi? Hemen kendimden örnek vereyim. 2014 senesinin Ocak ayında tam 17-25 Aralık sürecinde FOX TV’den davet aldım. Karşımda da 17-25 darbesini savunan Hayko Bağdat olacaktı. Sunucu kim dedim, Fatih Portakal olacak dediler. Size yemin ederim, ben o ana kadar Fatih Portakal diye bir ismi duymamıştım. No name bir insandı. Ben de 2014 Ocak ayında henüz 1,5 senelik bir köşe yazarıydım. Ama medyada ismimi herkes duymuştu. 
Hemen benden kıdemli yazar ve televizyoncu arkadaşlarımı aradım, bu Portakal nasıl bir insandır, nasıl sunucudur diye. Çoğunluğu hiç tanımıyordu. Bilen iki kişiden biri “Mehmet Ali Birand’ın polis-adliye muhabiri” dedi. Öbürü, “Ben 32. Gün’e gittiğimde bizi kapıda karşılar, stüdyoya götürür, oradan tanıyorum” dedi. Yani 2014’te Fatih Portakal -bırakın Türk milleti nezdinde tanınmayı- Türk medyasında bile çok çok az bilinen düşük profilli bir adamdı. Ayrıca muhalif bir tavrı da yoktu...

Elbette o yayında hep Hayko Bağdat’ın tarafını tuttu ama yine düşük profilliydi. Oysa o zaman da Fox TV Ana Haber’i sunuyordu, ama kimsenin dikkatini çekemiyordu. Diğer haber bültenleri arasında kaynayıp giyiyordu. Peki medyaya yeni mi girmişti? Hayır, 1990’dan beri Türk medyasının mensubuydu Portakal. O anda 24 senelik medya hayatı vardı. Şu an 30 sene oldu ve 53 yaşında medyadan ayrıldı...

(...)

Bir arkadaşım bana şakayla karışık, “Biraz da Portakal sayende bu kadar popüler oldu. Adamın tüm rakiplerini dağıttın, hiçbiri senden çekinerek muhalefet edemediler, bilakis korkudan pısıp hükûmet tarafına geçtiler. Meydan Portakal’a kaldı” dedi. Valla başta bu şakaya güldüm ama övgü mü sövgü mü belli olmayan bu tespit kafamı meşgul etmedi dersem yalan söylemiş olurum. Şüphesiz bir başka yazımda bu konuda benim de bir öz eleştiri yapmam lazım. Sonuçta Portakal ve Fox TV rakipsiz şekilde bu şampiyonluğu elde etti..."