Fethullahçı jargon: TRT'nin attığı tweet ortalığı karıştırdı

Fethullahçı jargon: TRT'nin attığı tweet ortalığı karıştırdı

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kendisiyle ilgili haberlerde uydurdukları "Ergenekon Terör Örgütü ETÖ" kısaltmasını kullanıyordu...

TRT Haber’in Twitter hesabından bugün atılan bir tweet sosyal medyada tepki çekti. Atılan tweette, “ETÖ” ifadesi kullanıldı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşanan olaylara ilişkin yerel mahkemece verilen hapis cezaları ile beraat hükümleri konu alan haberin tweetinde “ETÖ” denildi. 'ETÖ', Fethullahçıların Ergenekon kumpasında uydurdukları kısaltmaydı...

TRT Haber’in attığı tweet apar topar silinse de gazeteci Nedim Şener’in gözünden kaçmadı. Şener tweette “15 Temmuz’da TRT’yi ETÖ’cüler basmıştı, 3 çalışanı şehit etmiş, darbe bildirisini de okutmuşlardı değil mi TRT Haber. Sehven deyip düzeltirler şimdi” ifadelerini kullandı.

Devlet kanalı olan TRT Haber’in FETÖ ile ilgili bir haber yaparken, “Fethullahçıların propaganda jargonunu kullanması örgüt karşısında devleti küçük duruma düşürdü” şeklinde yorumladı.