Fulya Öztürk'ün umre masraflarını kim karşıladı? O isimden açıklama

Fulya Öztürk'ün umre masraflarını kim karşıladı? O isimden açıklama

Gazeteci Fulya Öztürk'ün umre masraflarını kimin karşıladığı ortaya çıktı. Son zamanlarda linç yiyen gazetecinin masraflarının kanal tarafından karşılandığı belli oldu.

CNN Türk'ün ekran yüzlerinden Fulya Öztürk'ün yaptığı Umre paylaşımı milyonlarca kişi tarafından görüntülenirken, o görüntülere bir kesim tepki göstermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetinin Körfez ülkeleri ziyaretinde gerçekleşen olay sonrasında Fulya Öztürk kendisine gösterilen tepkilere yanıt vermişti. CNN Türk'ün tepe yöneticisi Murat Yancı da konuya açıklık getiren bir yazı yazdı.

"ALLAH BANA DA NASİP ETTİ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Körfez ziyaretine katılan gazetecilerden biri olan Fulya Öztürk, Umreye gitmiş, sosyal medya hesabından başörtülü fotoğraflarını paylaşarak "Allah bana da nasip etti… Sabah namazını da kılarak umremi tamamladım. Sabah ezanıyla bambaşka bir atmosfer vardı… Tavaf, say, saç kesimi hepsini yerine getirdim. Allah isteyen herkese nasip etsin. Hamdolsun. Nasip işi" demişti.

"KİMSEYE ZARARIM YOK KİMSENİN PARASIYLA GİTMEDİM"

Fulya Öztürk, gelen eleştirilere, "Ay cidden ya. Gece 2,30'da gittim yüreğimden geldi. Otelde uyumak istemedim kalktım gittim. Kimseye zararım yok kimsenin parasıyla gitmedim. Yazmazdım da sen şimdi paylaşınca yazayım dedim. Yoksa ben benim üzerimden dikkat çekmeye çalışanlara prim vermem onlar anca twit atar" diyerek sitem etti. 

"İÇİNİZ RAHAT OLSUN, FULYA ÖZTÜRK VERGİLERİNİZLE UMRE YAPMADI"

Yaşanan tartışmalar sonrası CNN Türk'ün tepe yöneticisi Murat Yancı da Fulya Öztürk hakkında kanalın internet sitesinde bir yazı kaleme aldı. Yancı, "Bir gazeteciyi linç etmenin dayanılmaz hafifliği" başlıklı yazısında Öztürk'ü eleştiren özellikle medyadaki isimlere tepki göstererek, ziyaretin masraflarının kimin tarafından karşılandığını açıkladı. 

Murat Yancı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"İçiniz rahat olsun. Fulya Öztürk vergilerinizle umre yapmadı. Çünkü kendisinin, konaklama başta olmak üzere seyahatte yaptığı tüm masraflarını CNN TÜRK karşıladı. Size bir sır vereyim; bu tarz seyahatlere katılan tüm gazetecilerin masrafları kendi kurumları tarafından ödeniyor. Harcamaları bağlı oldukları kurumlar tarafından karşılanıyor. Tıpkı Fulya Öztürk gibi."