Gazeteduvar'da ayrılığın sır perdesi aralanmaya başlandı

Gazeteduvar'da ayrılığın sır perdesi aralanmaya başlandı

Üç ay önce genel yayın yönetmenliğine getirilen Hakan Aksay'ın görevine son verilmesinin detayları ortaya çıktı.

Hakan Aksay önderliğinde yeniden yapılanmaya giden Gazeteduvar'da flaş transferler yapılmış, giden yazarlardan kaynaklanan kan kaybı durdurulmaya çalışılmıştı. Yeni gelen yazarlara ödenen paralar tartışma konusu olmustu. Ancak bağımsız kuruluşların rakamlarına bakıldığında gözle görünür bir artışın olmadığı ortaya çıktı. Son ayda ise gerçekleşen düşüşün önüne geçilemedi.

HABER YÖNETİMİNDE ŞOK İSTİFALAR YAŞANDI

Hakan Aksay yönetimi ile yazi işleri arasında iletişim kurulamadı. İlk önce yazı işleri müdürlerinden Özgür Topuz istifa etti. Son olarak Erdal Erkasap yeni bir projede yer almak üzere istifa etti. 

GAZETEDUVAR REKLAM YÖNETİMİNDE DEĞİŞİKLİK

1,5 sene önce Gazeteduvar'in reklam departmanını kurup, yönetmesi için gazeteye transfer edilen, T24'de Hakan Aksay ile aynı dönemde çalışmış Fırat Özdemir'in işine son verildi. Reklam yönetimi 3. parti bir firmaya devredildi.

SENDİKA İLE YAPILAN ANLAŞMALARA UYULMADI

Türkiye Gazeteciler Sendikası ile toplu anlaşma imzalanmış, çalışanların iş akitlerininin fesh edilmesi döneminde bağımsız bir kurul kurulması kararlaştırılmıştı. Hakan Aksay yönetimi bu anlaşmaya uymamış, çalışanların iş akitlerini fesh etmeye çalıştı. Söz konusu kurulu aşmak için iş kanununda bulunan ve  tartışmalara sebep olan Kod 25 kuralları ile çalışanların işine son verildi.