HaberTürk cinayet zanlısının bozkurtlu fotoğrafını kullanınca...

HaberTürk cinayet zanlısının bozkurtlu fotoğrafını kullanınca...

Cinsel istismar davası sanığı Musa Orhan'ın bozkurt işareti yaptığı görüntü ekrana veren Habaertürk'e MHP'li İsmet Büyükataman'dan tepki geldi.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Batman'da bir genç kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen Musa Orhan'ın haberinin verildiği Habertürk ekranlarında, bozkurt işareti yaparken çekilmiş bir fotoğrafın kullanılmasına tepki gösterdi.

Büyükataman sosyal medyadan paylaştığı mesajında "HaberTürk TV, tecavüz zanlısı olan şahsın bozkurt işareti yaparken çekilmiş fotoğraflarını özellikle servis ederek iyi niyetli olmadığını bir kez daha göstermektedir. Dönem dönem camiamıza karşı gizli niyetler barındıran yayınlara imza atan HaberTürk TV’yi kınıyor, tertemiz Türk Milliyetçiliğini topluma kötü gösterme maksadından vazgeçmesini kanal yönetimine tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükataman'ın bu çıkışının ardından Habertürk'ten konuyla ilgili açıklama geldi

Habertürk TV sunucusu Mehmet Akif Ersoy, "Hadise benim yayınımda gerçekleşti... bozkurt işareti sadece ülkücülerin değil tüm Türk dünyasının sembolleşmiş değerlerindendir. Bu nedenle işaretin bir suç haberinde kullanılmasının yanlışlığını kabul ediyor, haklı olarak incinen herkese üzüntülerimi ifade ediyorum" diyerek özür diledi.