HaberTürk: Kılıçdaroğlu İnce'yi muhatap alma niyetinde değil

HaberTürk: Kılıçdaroğlu İnce'yi muhatap alma niyetinde değil

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, eski CHP Yalova Milletvekili ve geçmiş dönem cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

HaberTürk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, eski CHP Yalova Milletvekili ve geçmiş dönem cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddialarına ilişkin, " Bir süre daha CHP’nin önemli konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor. Görüşenlerin aktardığına göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu parti hukukuna aykırı hareket etmediği sürece muhatap alma niyetinde değil…" düşüncesini dile getirdi. 

Sarıkaya, "Bu görüşü İnce ile temasa geçmesi, partiden kopuşunun önüne geçilmesi talebini iletmek için giden eski Genel Başkanlar Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’a da hissettirmiş. 'Ben git demedim, kendisi ayrılacağım diye çıktı' noktasında kalmış. Bu aşamada İnce’nin, 'Partide Atatürk düşmanları var, partiyi bir çete yönetiyor' yönündeki söylemleri de gündeme gelmiş, 'Eğer bir iddiada bulunuyorsa bunları ispatla da yükümlüdür' görüşü dile getirilmiş. Bunun süreklilik arz etmesi durumunda da partinin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğinin altını çizmiş." ifadesini kullandı. 

Sarıkaya'nın yazısı şöyle;

PARTİ kurmak için kolları sıvayan Muharrem İnce, bir süre daha CHP’nin önemli konusu olmaya devam edecek gibi görünüyor.

Görüşenlerin aktardığına göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu parti hukukuna aykırı hareket etmediği sürece muhatap alma niyetinde değil…

Bu görüşü İnce ile temasa geçmesi, partiden kopuşunun önüne geçilmesi talebini iletmek için giden eski Genel Başkanlar Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’a da hissettirmiş.

“Ben git demedim, kendisi ayrılacağım diye çıktı” noktasında kalmış.

Bu aşamada İnce’nin, “Partide Atatürk düşmanları var, partiyi bir çete yönetiyor” yönündeki söylemleri de gündeme gelmiş, “Eğer bir iddiada bulunuyorsa bunları ispatla da yükümlüdür” görüşü dile getirilmiş.

Bunun süreklilik arz etmesi durumunda da partinin hukukunu kimseye çiğnetmeyeceğinin altını çizmiş.

PERŞEMBE TEPKİSİ

Nasıl bir adım atılacağı konusunda ise öncelikle İnce’nin perşembe günü yapacağı basın toplantısını görmek istediğini belirtmiş; ona göre bir tutum geliştireceğini bildirmiş.

İki eski Genel Başkan, muhtemelen bugün veya yarın da İnce ile bir araya gelmek için dün randevu ayarlama çabasındaydı.

Şurası açık ki CHP yönetimi İnce’nin gitmesini istemiyor; ancak ayrılmasının partide yaratacağı huzursuzluğu da görüyor.

Bundan dolayı itekleyici bir dil yerine kucaklayan bir üslupta kalıyor.

Nitekim Kılıçdaroğlu’na en yakın isimlerden biri olan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da dünkü sohbetimizde bu üslupla yaklaştı:

“Ben bu kadar yıl CHP’ye emek vermiş, onunla bütünleşmiş Muharrem İnce’nin ayrılıp parti kuracağına ihtimal dahi vermiyorum…”

Tamamı için tıklayın