Halk TV'den Erdoğan'ın davetine yanıt

Halk TV'den Erdoğan'ın davetine yanıt

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, AKP'nin muhalif gazetecileri etkinliğe çağırmasıyla ilgili açıklama yaparak, toplantıya katılmayacaklarını duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu cuma açıklayacağı “Türkiye Yüzyılı” programa muhalif gazeteciler de davet edlidi.

Halk TV'den bu davete yanıt geldi. 

"Kurumumuza 'akreditasyon' adı altında uygulanan ambargoyu yıllardır sürdürenler aynı zamanda 'muhalif medya' tanımı ile bizi ötekileştirmeye devam edenlerdir" diyen Mahiroğlu, şunları söyledi:

"SAMİMİ BULMADIĞIMIZI BELİRTMEK ZORUNDAYIZ"

"Halk TV olarak gururla söyleriz ki, 'davet edilmeden' de gazetecilik yapılabildiğinin ispatı, izlenme oranlarımızdır. Sansür Yasası, gazetecilerle müzakere edilmeden tüm itirazlara rağmen oldu bittiye getirilmişken; gazeteciler soruşturmalarla, yüksek tazminat davalarıyla, gözaltılarla-tutuklamalarla susturulmaya çalışılırken, akreditasyon adı altında gazeteciler haber sahalarına sokulmazken Adalet ve Kalkınma Partisi’nin bu davetini samimi bulmadığımızı belirtmek zorundayız."

Mahiroğlu, açıklamasını "Halk TV’ye yapılan kurumsal davete teşekkür ederek bu toplantıya katılmayacağımızı bildiriyoruz" şeklinde sonlandırdı.