Haluk Kırcı TV'de özel konuk olarak ağırlandı!

Haluk Kırcı TV'de özel konuk olarak ağırlandı!

Ankara'da 1978 yılında 7 TİP'li gencin öldürüldüğü Bahçelievler Katliamı'nın faillerinden Haluk Kırcı, "Herkes Bahçelievler'den bahsediyor, solcuların yaptığı katliamlardan bahsetmiyor. Biz oraya intikam için gittik" dedi.

Ankara'nın Bahçelievler semtinde 1978 yılında Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi 7 gencin öldürüldüğü katliamın faillerinden Haluk Kırcı, olayın 'katliam' olmadığını, 'Ülkücülerin intikamı' olduğunu söyledi.

Haber Global'e konuk olan Kırcı, "Katliamı neden gerçekleştirdiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Katliam katliam denilip geçiliyor. Sanki başka katliam olmadı Türkiye'de. Hep Bahçelievler ön plana çıkarıldı. İstanbul’da 1 Mayıs Mahallesi’nde 5 işçi Ülkücü diye öldürüldü. Adanada 5 tane Ülkücü öğretmen öldürüldü. Bahçelievler katliam değildir. Biz öldürülen iki arkadaşımızın intikamı için oraya gittik."

‘SÖZ HAKKI VEREN DE KATLİAMA ORTAK OLMUŞTUR’

Bir dönem ‘yanlışlıkla’ tahliye edilmesi ve devletle olan ilişkileriyle de gündeme gelen Kırcı’nın ekranlara çıkarılmasına tepki gösteren Faruk Bildirici, “Yedi genci öldüren katile söz hakkı veren de, onu yayınlayan da katliama ortak olmuştur. Katillerle aynı safta yer almıştır” diyerek Haber Global’i eleştirdi.