Nagehan Alçı komünist mi oldu? Che Guevara’nın portresini çekmek istedi ama…

Nagehan Alçı komünist mi oldu? Che Guevara’nın portresini çekmek istedi ama…

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, Rize’de bir esnafın dükkânının duvarında bulunan Che Guevara’nın portresini çekmek istedi.

Birgün’de yer alan habere göre, Rize’nin Fındıklı ilçesine bir dükkâna giren HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, duvarda asılı olan Ernesto Che Guevara posterinin fotoğrafını çekmek istedi. Esnaf ise Nagehan Alçı’ya tepki göstererek fotoğrafın çekilmesine izin vermedi.

“ÖZÜR DİLEYECEKSİNİZ CHE GUEVARA’DAN”

Esnaf, “Çok özel bir yeri var. O zaman özür dileyeceksiniz Che Guevara’dan. Çekmeyin” şeklinde tepki gösterince Alçı, “Peki çekmem” dedi. “O bize ait” diyen esnafın sözlerine karşı Alçı bu kez de, “O dünyaya ait” ifadelerini kullandı. Esnafın ise buna karşılık olarak, “Dünyada farklı kültürler var, farklı bakış açıları var” diyerek Alçı’ya yanıt verdi.

CHE’YE BARBAR VE YAMYAM DEMİŞTİ

CNN TÜRK’te 2011 yılında yayınlanan “Dört Bir Taraf” programında Che Guevara tartışması yaşanmıştı. Enver Aysever’in, Nagehan Alçı’ya “Che ve Deniz Gezmiş gibi isimler hakkında uluorta konuşmak haddin değil” demesi üzerine Alçı, Che için “Bu adam bir barbardır, bir yamyamdır. Binlerce insana, muhalifine kendi bizzat hakimlik yaptı, katletti” ifadelerini sarf etmişti.