İlahiyatçı Ünlü: Sıkıntı dünyada, ahiret rahat olacak

İlahiyatçı Ünlü: Sıkıntı dünyada, ahiret rahat olacak

İlahiyatçı Osman Ünlü, dünyada ne kadar sıkıntı çekilirse ahirette o kadar rahat olunacağını savundu, peygamber örneği verdi

Köşe yazarlığı da yapan İlahiyatçı Osman Ünlü, bugünkü yazısında, dünyada ne kadar sıkıntı çekilirse ahirette o kadar rahatlık olacağını ileri sürdü. 16’ncı yüzyılda Hindistan’da yaşayan İslam filozofu İmam-ı Rabbâni’ye sözlerini dayandıran Ünlü, “Dünyada ne kadar sıkıntı çekilirse, ahirette o kadar çok rahatlık olacaktır” diye yazdı. Osman Türkiye gazetesindeki köşesinde şunlara yer verdi:

“Sual: Çoluk, çocuğun ihtiyaçları için çalışmak, para, mal kazanmak da dünyaya gönül bağlamak sayılır mı?
Cevap: Konu ile alakalı olarak İmâm-ı Rabbânî hazretleri buyuruyor ki:
İnsanın muhtaç olduğu şeyleri zaruret miktarı kullanması ve bunları elde etmek için çalışması, dünyaya gönül bağlamak olmaz. İhtiyaçtan fazla ve faydasız şeyler, dünyadır. Bunların da, Allahü teâlânın rızasına uygun olarak elde edilmeleri ve sarf edilmeleri dünya olmaz. Riyazet çekmenin ve mubahları zaruret miktarı kullanmanın, büyük bir faydası da, kıyamet günü hesabın kısa ve kolay olmasıdır. Ahiretteki derecelerin yükselmesine de sebep olur.
Dünyada ne kadar sıkıntı çekilirse, ahirette o kadar çok rahatlık olacaktır. Peygamberler, bu bakımdan da, riyazat ve mücahedat çekmişlerdir. Bütün bunlardan anlaşılıyor ki, riyazet çekmek ve mubahları zaruret olduğu kadar kazanıp kullanmak, ictibâ, seçilmişlerin yolunda şart olmamakla beraber, bunlar iyi ve faydalı şeylerdir. Faydalarının çokluğu düşünülünce zaruri ve lazım da diyebiliriz”