Kabataş yalancısı Çakır: Neden özür dileyecekmişim?

Kabataş yalancısı Çakır: Neden özür dileyecekmişim?

Karar yazarı Elif Çakır, 'Yetmez ama evet'çilerin özür dilemesi gerektiği tartışmasına ilişkin "Neden özür dileyecekmişiz ki? Doğru desteklendi diye özür dilenmesi dünyanın neresinde görülmüş?" ifadelerini kullandı.

2013 Haziran Direnişi’nde yandaşların ve liberallerin ortaya attığı ‘Kabataş Yalanı’nın ortaklarından biri olan, bugün ise Ahmet Davutoğlu’na yakınlığıyla bilinen “küskün”lerin buluştuğu Karar’da yazan Elif Çakır, son günlerde Şair Haydar Ergülen’in “özür”ü üzerine başlayan tartışmaya değindi.

BirGün yazarı Haydar Ergülen, Türkiye’nin 2023’e doğru nereye götürülmek istendiğinin artık iyice ortaya çıktığını belirterek, “Cumhuriyeti’n 100’üncü yılını, demokratik, laik sosyal hukuk devleti olarak kutlayabilmek için, bu değerleri savunan herkesin bir araya gelmesi gerekiyor. Bunun için bazılarının da özür dilemesi gerekiyorsa, dilemeliler. Ben kendi adıma özür diliyorum. İkinci Cumhuriyetçi, Yetmez ama evetçi, liberal, özgürlükçü soldan pek çok insanın da özür dilemek istediğini düşünüyorum ve inanıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Konuyu köşesine taşıyan Elif Çakır, “Kim özür dilesin” başlıklı yazısında “Neden özür dileyecekmişiz ki? Doğru desteklendi diye özür dilenmesi dünyanın neresinde görülmüş? dedi. Çakır, “Kimse bugünleri görecek kahin değildi, kimsenin önünde de bugünleri gösterecek küre yoktu. Ayrıca bugünler gösterilseydi bile doğru doğrudur, desteklenir.” diyerek geçmişinde herhangi bir hata görmediğini ortaya koydu.

Özür dilenecek bir şey yapmadıklarını belirten Çakır, büyük bir pişkinlik örneği sergileyerek “Bilakis bugün oluşan kötü Türkiye tablosunun sorumluları “yetmez ama evet” diyen aydınlara “bütün bunlar geçmişte iktidara verdiğiniz destek yüzünden” parmağı sallayanlardır.” ifadelerini kullandı.