KRT’de değişim!

KRT’de değişim!

KRT'de Genel Yayın Yönetmenliği koltuğunda değişim yaşanıyor. Peki hangi isimle el sıkışıldı?

İş insanı Fırat Bozfırat'ın satın aldığı KRT'de Genel Yayın Yönetmenliği görevine gelen Serdar Akinan bu görevini devrediyor.

Odatv'nin aktardığına göre gazeteci Serdar Akinan, KRT'de "danışman" olarak görev yapmaya devam edecek ve haftada bir gün program hazırlayacak.

SERDAR AKİNAN KOLTUĞU YAŞAR GÜRSOY'A DEVREDİYOR

Odatv, ayrıca Akinan'ın yerine göreve başlayacak ismi de aktardı. Serdar Akinan'ın KRT'deki Genel Yayın Yönetmenliği görevini gazeteci ve televizyoncu Yaşar Gürsoy'a devredeceği öğrenildi.

YAŞAR GÜRSOY KİMDİR?

1968 İstanbul doğumlu Yaşar Gürsoy gazeteciliğe 1984 yılında Güneş Gazetesi'ndeki stajı sonrasında muhabir olarak başladı. 1985'te ise Türkiye Gazetesi’nde aktif gazetecilik hayatına başladı. Yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi'nde Sosyal Bilimler dalında yapan Gürsoy, 1986-1988 yılları arasında Hürriyet Gazetesi’nde görev aldı. 1992'de Günaydın Gazetesi’nde, 1993'te Tempo Dergisi’nde görev aldı. 1997'de televizyonculuk hayatına adım atan Yaşar Gürsoy 1994'te Savaş Ay ile A Takımı’nın kuruluşunda bulunduktan sonra, 2000'den itibaren Bayındır Holding'e ait BRT'de iki yıl boyunca editörlük, muhabirlik ve belgesel programcılığı görevlerini üstlendi. 1994-1998 yılları arasında Ardan Zentürk, Cem Aydın, Aydın Özdalga, Tuncay Özkan ile Haber Merkezi'nde Uğur Dündar, Prof. Haluk Şahin ve Mehmet Ali Birand ile Kanal D Haber’de, Ali Kırca, Yılmaz Özdil, Korcan Karar ve Mehmet Barlas ile Atv Haber’de savaş muhabirliği dahil olmak üzere çeşitli alanlarda habercilik ve haber programcılığı yapan Gürsoy, Ali Kırca’nın sunduğu Siyaset Meydanı programında yapımcı ve editörlük görevini üstlendi. Ali Kırca’nın görevi bırakmasının ardından Mehmet Barlas’ın sunduğu bültenlerde Haber Genel Yayın Yönetmenliği görevine başlayan Gürsoy ardından Habertürk TV’de Editör ve Ciner Medya Grubu'na bağlı Show TV Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Gürsoy'un basılı 10 eseri ve yayınlanmış 12 belgeseli bulunmaktadır.