Nagehan Alçı'dan 30 Ağustos önerisi: Bence Erdoğan AKP'li yetkililerle birlikte...

Nagehan Alçı'dan 30 Ağustos önerisi: Bence Erdoğan AKP'li yetkililerle birlikte...

"Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti’nin üst düzey yetkilileri de Dumlupınar’a muhakkak gitmeli diye düşünüyorum."

AKP'nin Malazigirt Zaferi'nin yıldönümünü tam kadro ile kutlarken 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına salgın gerekçesi ile kısıtlama getirmesi toplumda tepki çekti. 

Gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun bir açıklama yaparak kutlamalrın bu yıl da "Şanına yakışır şekilde" olacağını duyurdu. Ancak kutlama programına dair detay açıklamadı

30 Ağustos kutlamalarının coşkulu şekilde yapılmasından yanda olduğunu yazan Nagehan Alçı, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da bir çağrıda bulundu.

Alçı'nın Erdoğan'a yaptığı çağrı şöyle:

Son günlerde 30 Ağustos kutlamaları üzerinden bir tartışma sürdürülüyor.

Ben, 30 Ağustos Zafer Bayramının çok coşkulu kutlanmasından yanayım. AK Parti 1071 Malazgirt ile ilgili ne kadar duyarlıysa 1922 Dumlupınar ile ilgili de o kadar duyarlı olmalı.

Başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere AK Parti’nin üst düzey yetkilileri de Dumlupınar’a muhakkak gitmeli diye düşünüyorum.

Aksi bir tavır toplumda lüzumsuz bir bölünme yaratıyor. Malazgirt de Dumlupınar da bu milletin eseri. Tarih üzerinden kavga etme hadisesini artık aşmalıyız.