Nedim Şener: 15 Temmuz'dan dört yıl sonra bile...

Nedim Şener: 15 Temmuz'dan dört yıl sonra bile...

40 kaymakamın FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınmasını yorumlayan Hürriyet yazarı Nedim Şener, "Görüldüğü gibi 15 Temmuz'dan dört yıl sonra bile devletin can damarından FETÖ’cüler çıkıyor" ifadelerini kullandı.

Hürriyet gazetesi yazarı Nedim Şener, 'FETÖ devletin can damarlarında gezerken' başlıklı bugünkü yazısında 40 kaymakamın FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınmasını yorumladı.

Şener, "FETÖ’cüler devletin can damarlarında sivrilmeden, kendini belli etmeden dolandılar ve ne yazık ki hâlâ dolanıyorlar. Hafta başından itibaren 20’si daha önce açığa alınmış 78 vali yardımcısı ve kaymakamın FETÖ ile iltisak ve irtibatları nedeniyle görevden uzaklaştırılması bunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

"İçişleri Bakanlığı’nda 15 Temmuz’dan bugüne kadar 1875 mülki idare amirinden 563’ü ile ilgili soruşturma açıldı. 23 Temmuz 2020 günü bakanlığın yaptığı yazılı açıklamaya göre, 1875 mülki amirden 470’i, yani yüzde 25’i ihraç edildi. 93 mülki idare amiri de görevinden uzaklaştırıldı" diyen Şener ayrıca, "Ama işte görüldüğü gibi 15 Temmuz darbe girişiminden dört yıl sonra bile 'devletin can damarından' FETÖ’cüler çıkıyor" dedi.

Şener yazısında ayrıca şu ifadelere yer verdi:

"Görevden alınanlardan birisi olan Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat’ın iki hafta önce Cumhurbaşkanı ve diğer devlet yetkilileriyle fotoğraflarının yayınlanması, birilerine 'Yok artık, ne oluyor?' dedirtti. Elbette FETÖ ile mücadele ara sıra aklına gelenler, FETÖ’nün yapılanmasını, metotlarını bilmeden konuşanlar, FETÖ’yü küçümseyenler, FETÖ ile mücadele konusuna 'güvenlik' değil siyasi çıkar amaçlı yaklaşanlar, FETÖ ile mücadele ediyor görüntüsü altında FETÖ ile mücadele edenlerle mücadele edenlerin, 'Yok artık, daha neler' şeklindeki sahte şaşkınlığı beni şaşırtmıyor."