Netflix'te yayınlanacak Minnoşlar'da pedofili tartışması!

Netflix'te yayınlanacak Minnoşlar'da pedofili tartışması!

Türkiye’de Minnoşlar adıyla yayınlanacak olan Netflix filmi ‘Cuties’ pedofili tartışması başlattı. Afişinde pedofiliyi çağrıştıracak şekilde kız çocuklarını cinsel obje haline getirdiği düşünülen film gündem oldu.

Netflix çevrimiçi içerik sektörünün lideri olarak görülüyor. Ancak zaman zaman hakim konumunu suiatimal etmeye çalıştığın konusunda eleştiriler alıyor. Türkiye'de de eşcinsel karakter tartışmasının odağında olan Netflix bu kez de pedofili tartışması başlattı. Sundance film festivalinde ödül de alan Fransız yapımı Cuties; ülkede vizyona girmiş durumda ve gelecek ay da Netflix üzerinde yayınlanacak. Cuties filmi 11 yaşındaki Senegalli Amy’nin hayatına odaklanıyor. Muhafazakar ailesinin baskılarından bıkan Amy’nin, özgürlüğü arayan bir dans grubuna katılmasıyla hayatı değişiyor.

400 BİN CİVARINDA ETKİLEŞİM 

Netflix’in kısa süre önce paylaştığı film afişi ise tartışmaların odağına yerleşti. Pek çok ebeveyn ve uzman afişteki kız çocuğu görüntülerinin cinsel obje olarak algılandığını ve pedofiliye davetiye çıkardığını belirtiyor. Kısa sürede sosyal medyada 400 bin civarında etkileşime ulaşıldı.

AFİŞ PAYLAŞIMDAN KALDIRILDI 

Netflix ise yaptığı açıklamada ödüllü bir film için hazırladıkları görselin uygun olmadığını belirterek özür diledi. Sonrasında tartışma çıkaran afiş paylaşımdan kaldırıldı.Elbette konu sadece afiş ile bitmiyor. Zaten filmin senaryosu bu şekilde. Aile baskısı gören kız çocuklarının bundan kurtulmak için farkında olmadan hiper seksapellik çizgisine yaklaşması anlatılıyor. Bu bakımdan eleştirilerin unsurların çoğu film içerisinde yer alıyor. Cuties filmi için Oscar ödül komisyonu da 22 bin dolar yardım yapmıştı.