Odatv İzmir muhabiri ifade verdi

Odatv İzmir muhabiri ifade verdi

Odatv İzmir muhabiri Gamze İşler, yedi ay önce kadınların katledilmesine ilişkin bir hazırladığı videoda Erdoğan’ın yer alması sebebiyle ifade vermeye çağrıldı.

Oda TV İzmir muhabiri ve E-gazetem.com'un imtiyaz sahibi Gamze İşler, 28 Ağustos 2019 tarihinde Oda TV’de yayınlanan “Kadın cinayetlerinde bu adamların hiç suçu yok mu?” başlıklı video sebebiyle ifadeye çağrıldı. İşler’in ifadeye çağrılma sebebinin Cumhurbaşkanı’na Hakaret olduğu ve hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Emine Bulut’un katledilmesinin ardından kadın cinayetlerine dikkat çekmek adına hazırlanan videoda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kamuoyunda tepki toplayan “Kadın mıdır, kız mıdır?” ifadelerinin yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Melih Gökçek’in kadınlara yönelik ifadeleri de yer alıyordu.

İstanbul’da Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İşler’in dosyası İzmir’e gönderildi. Oda TV muhabiri Gamze İşler Hatay Karakolu’nda ifade verdi. İfadesinin ardından İz Gazete’ye konuşan İşler, söz konusu videoda herhangi bir hakaretin yer almadığını söyledi.

Yedi ay aradan sonra ifadeye çağrılmasına anlam veremediğini kaydeden İşler, “Koronavirüs salgını sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün katlanıyor. Böyle bir zamanda ifadeye vermeye çağrılıyorum. Bu çok üzücü” dedi.

‘MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM’

İşler, "Ben bir kadınım. Emine’yi tanımama gerek yok. Onun yerinde yarın yakın çevremden biri olabileceği gibi ben de olabilirdim. Ülkemizde kadın cinayetleri son bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğim” diye konuştu.