Olay hesaplama: Ahmet Hakan kaç tane Eti Puf alabiliyor?

Olay hesaplama: Ahmet Hakan kaç tane Eti Puf alabiliyor?

Birgün yazarı Timur Soykan, canlı yayında Ahmet Hakan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a "‘Kur yükselince telaşlanıyorum, endişelenmeli miyiz?’ sorusuna aldığı yanıt ile dalga geçti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNN Türk’te Ahmet Hakan Coşkun'un ‘Kur yükselince telaşlanıyorum, endişelenmeli miyiz?’ sorusuna "Dolarla mı maaş alıyorsunuz" diye yanıt vermiş; bu açıklama gündem olmuştu. 

Birgün yazarı Timur Soykan, Berat Albayrak'ın alay konusu olan açıklamalarını köşesine taşıyarak Ahmet Hakan Coşkun'a "eti puf" göndermesi yaptı.

Soykan, yazısında  "Ahmet Hakan’ın 100 bin TL maaş aldığını varsayalım (Ki 100 bin liradan çok daha fazla). 4 yıl önce maaşıyla 400 bin tane Eti Puf alırken bugün 200 bin adet alabiliyor. Ama olsun dolarla maaş almıyor." ifadelerini kullandı. 

İŞTE ÇOK KONUŞULACAK O YAZI 

Gerçekten tarihi bir röportajdı.

Cumhurbaşkanı’nın devlet kasasının başına oturttuğu damadı Berat Albayrak ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın düeti hep hatırlanacak.

Ülkenin para birimi yerlere serilmişken ‘Endişelenmeli miyim?’ diye soran gazeteci, ‘Dolarla maaş almıyorsan endişelenme’ diye yanıt veren Hazine Bakanı nasıl unutulur? Fıkra gibi...

Bence efsane kısımlardan biri; yangın yerine dönmüş mutfaklara dair sorular sorulmazken Çokemelli, Eti Puf’lu muhabbet yapmalarıydı.

Ne de olsa Ahmet Hakan saçını, sakalını değirmende değil medyadaki tilki kurnazlığıyla ağartmıştı. Yuvarlak yüzü Hindistan cevizli Eti Puf’a benzemişti. Siyasal İslamcı geçmişinde ‘iskele sancak’ yıllarca yol aldıktan sonra ‘bir muhalif üç yandaş yazı’ formülüyle eski medyanın batık amiral gemisinin kaptan köşküne tırmandı. Son röportajıyla iktidarın havuzunda yelkenler fora ilerliyordu.

Bu ustalıkla damadı janjanlı ambalajlara sardı. Berat Albayrak’ın ‘Burası çok önemli’ lafından sosyal medyada türetilen ‘Çokomelli’ alaylardan hoşgörülü bir siyasi portresi yoğurdu. Eti Puf’u daha çok sevdiklerinin muhabbetiyle üzerine beyaz tanecikler serpti.

Röportajdan sonraki ilk köşe yazısında bu muhabbeti ballandırarak anlattı ve çökmüş ekonominin başındaki damadın çok eleştirilmesini ‘anormal’ ilan etti. Tepkileri Sabah, Yeni Şafak, Akit kıvamında komple teorileriyle sundu.

Hiç şüphe yok; Saray’daki ‘çakma Goebbels’ çok memnun kalmıştı.

Eti Puf gazeteci, kesinlikle yandaşlığın MasterChef’iydi.

Peki Eti Puf, son 4 yılda ekonomik tablodan nasıl etkilendi?

Erdoğan, 2 Aralık 2016’da vatandaşlara ‘Yastık altındaki doları bozdurun’ çağrısı yaptığında Eti Puf 25 kuruştu. Bugün 50 kuruş. Ahmet Hakan’ın 100 bin TL maaş aldığını varsayalım (Ki 100 bin liradan çok daha fazla). 4 yıl önce maaşıyla 400 bin tane Eti Puf alırken bugün 200 bin adet alabiliyor. Ama olsun dolarla maaş almıyor.