RTÜK 4 diziye yayın durdurma ve para cezası kesmişti! Bir kanal itiraz için harekete geçti

RTÜK 4 diziye yayın durdurma ve para cezası kesmişti! Bir kanal itiraz için harekete geçti

RTÜK 4 diziye yayın durdurma ve para cezası kesmişti. Ceza sonrasında, bir kanal itiraz için harekete geçti.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu harekete geçmiş ve 4 diziye yayın durdurma ve para cezası kesmişti.

Ceza alan diziler ise Arka Sokaklar, Deha, Sahipsizler ve Yabani olarak açıklanmıştı. Dizilerin yeni bölüm fragmanlarının kanallarda gösterilmeye devam etmesinin ardından RTÜK tarafından verilen cezanın ne zaman uygulanacağı merak konusu oldu.

YENİ BÖLÜMLER BU HAFTA OLACAK MI?

Gazeteci Birsen Altuntaş, herkesin merak ettiği karara ilişkin yeni detayları açıkladı. Altuntaş'ın verdiği bilgiye göre, alınan cezanın uygulanabilmesi için kararlarının önce kanallara tebliğ edilmesi gerekiyor. Kanallar, cezaya uygulamak için kararın taraflarına iletilmesini bekliyor.

NOW KARARA İTİRAZ ETMEYE HAZIRLANIYOR

Bu nedenle şu anda Arka Sokaklar, Deha, Sahipsizler ve Yabani dizilerinin yeni bölüm tanıtımları yayınlanmaya devam ediyor. Cezalar kanala iletilmediği takdirde yeni bölümler bu hafta ekrana gelecek. Bir diğer bilgiye göre de ceza alan NOW, karara itiraz etmeye hazırlanıyor.