Salatalığın zararları nedir?
Salatalık sağlığımız için en faydalı besinlerden biridir. Her gün düzenli olarak tükettiğimiz ve kahvaltının en güzel eşlikçisi olan salatalığın zararı olabileceğiniz hiç düşündünüz mü? Peki, salatalığın zararları nedir, yan etkisi var mı?
Salatalık, her mutfağın vazgeçilmezi olan ve besleyici özellikleriyle bilinen en faydalı besinlerden biridir. İçerisinde bol lif barındıran salatalık, sindirim sistemi sağlığını destekler, bağırsakları çalıştırır, vücuttaki ödemi ve toksini atar.
Salatalık aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir, kilo verdirir ve kan şekerini yönetir. Salatalığın faydaları saymakla bitmese de, her besin gibi salatalığı aşırı tüketmek bazı sağlık sorunlarına zemin hazırlayabilir.
İşte salatalığın zararları...
Salatalığın zararları
Salatalık her ne kadar sağlıklı bir besin olsa da bazı durumlarda sağlığı olumsuz etkileyebilir. Özellikle salatalığı kabuğuyla yemek, zararlıdır. Salatalık kabuğu birçok toksin içerdiğinden aşırı salatalık tüketimi, gıda zehirlenmesine neden olabilir.
Salatalıkta %10'dan fazla su bulunur. Ne kadar çok su içerseniz net kan hacminiz o kadar yüksek olur. Bu, kan damarlarınıza ve kalbinize baskı uygular. Bu, kalpte ve kan damarlarında istenmeyen hasara neden olur.
Salatalığı çiğ olarak sıkça yediğinizde, gıda zehirlenmesine neden olabilir. Çiğ gıdalar tehlikeli bakteriler içerebilir.
Çok fazla salatalık tüketirseniz vücudunuz ihtiyacı olandan daha fazla su atar. Bu durum ise kalp hastalığına neden olabilir. Günde en fazla 2 tane salatalık tüketmek, idealdir.
Aynı zamanda tüketilen salatalığın tadı acıysa bu, bazı kişilerde cilt alerjisine neden olabilir. Salatalık hem güçlü bir antioksidandır hem de potasyum açısından yüksektir. Fazla tüketimi vücutta bakteri üretir, karın ağrısı ve ishal gibi sorunlara neden olabilir.