Saray, AYM Başkanı'nı 'yemek' için zemin mi yokluyor?

Saray, AYM Başkanı'nı 'yemek' için zemin mi yokluyor?

Yeniçağ yazarı Arslan Tekin bugünkü yazısında İçişleri Bakanı Süleyman Soyu ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasındaki atışmayı değerlendirdi.

Soylu'nun "damarına basılınca 'PKK bildirici' ve 'FETÖ'yü basamak yaptığını söyleyen Tekin, "Saray, Zühtü Arslan'ı 'yemek' için, zemin mi yokluyor?" sorusunu gündeme getirdi.

İki ismin baroların Ankara yürüyüşünde de karşı karşıya geldiğini hatırlatan Tekin, S. "Soylu, Z. Arslan'a 'FETÖ'cü' diyorsa, önce dönüp partisinin içine bakması gerekir. Fethullahçıların devlet kademelerini işgaline kim kapı araladı ve kim iş birliği yaptı? Bu suçlamaların sonu gelmez. Bir yerde durmalı. Meraktayım... AYM Başkanı yerinde kalacak mı?" ifadelerini kullandı.

Tekin'in yazısından bir bölüm şöyle;

İçimizdeki tefrika derin. Bana gelen mektuplar bunu gösteriyor. Padişahçıların sesi alabildiğine yükseliyor. Tartışmalar devam edecek. Yazacağız.

Şimdi Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu karşı karşıya. Saray, S. Soylu'ya ya "Söylediğini söyledin, dur!" diyecek ya da AYM Başkanı'nı vazifesinden edecek.

AYM, "Barış Bildirisi" diye andıkları, 1128 akademisyenin imzaladığı "PKK Bildirisi"nde PKK ile bütünleşildiği hâlde "fikir hürriyeti" derken hiç sesini çıkarmayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yolda yürüyüş engellenemez." dediği için AYM Başkanı hakkında olmayacak ifadeler kullandı; sonunda AYM Başkanı'na "PKK destekçisi", "FETÖ'cü" demeye getirdi.

S. Soylu'nun bu kadar ileri gitmesi hayra alâmet değil. Saray, Zühtü Arslan'ı "yemek" için, zemin mi yokluyor?

Bir AYM Başkanı için şüphe uyandıracak ithamlarda bulunmak Saray'ın sözünden asla çıkmayacak bir ismin gide gide Z. Arslan'a daha ağır yüklenmesi, AYM Başkanı'nın sonunu getirip getirmeyeceğini göreceğiz.

S. Soylu, PKK lehine çıkacak bir söz edene dünyanın kaç bucak olduğunu gösterecek öfke içinde saydırıyor ama AYM'nin "PKK Bildirisi"ni "temiz"e çıkaran kararı karşısında susmuştu.

TAMAMI İÇİN TIKLAYIN