Skandal raporun imzacısı saklanıyor

Skandal raporun imzacısı saklanıyor

Fişlenen kurumlar arasında yer alan Radyo Sputnik'te program yapan Yavuz Oğhan, raporu yazan İsmail Çağlar'ı davet ettiğini açıkladı.

İnternet sitesinin hakkımızda sayfasında "siyaset, dış politika, ekonomi, toplum ve medya, hukuk ve insan hakları, güvenlik, strateji, eğitim ve sosyal politikalar, Avrupa araştırmaları ve enerji direktörlükleri bünyesinde bilgi üretmeyi ve üretilen bilimsel bilgiyi sorun çözücü formüller halinde sunmayı" hedeflediğini öne süren ve hükümete yakınlığıyla bilinen SETAV (Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı), son raporuyla yine dikkatleri üzerine çekti. "Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" adıyla yayınlanan ve "Raporda ele alınan medya kuruluşları kuruluşundan bugüne incelenirken mecraların Türkiye için kritik olaylardaki tavrı da ölçülmeye çalışılmıştır. Ayrıca çalışan profili incelenerek uluslararası medya kuruluşların çalışanlarının geçmişte hangi mecralarda görev yaptığı ağ analizleriyle ortaya konulmuştur." ifadeleriyle tanıtılan raporun; "çalışan profili analizi" adı altında gazetecileri fişlemekten, doğruluğu kanıtlanmış haberleri "propaganda" olarak sunmaya ve haberler üzerinden yayın politikası atfetmeye kadar gittiği görülüyor.
"Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları" adıyla yayınlanan raporda imzası bulunan  İsmail Çağlar, Takvim gazetesindeki köşesinde bu kez  BirGün, Evrensel, Sol gazetelerinde çalışan gazetecileri marjinal ilan etti. Çağlar, köşesinde raporu savunarak yazılma amacını "SETA benim de yazarları arasında olduğum Uluslararası Medya Kuruluşlarının Türkiye Uzantıları başlıklı bir çalışma yayınlayarak bu işi yaptı. Merak ettik; acaba bu medya kuruluşları 15 Temmuz darbe girişimi dahil yakın zamanda Türkiye'nin başına gelen olayları nasıl haberleştirmiş." ifadeleriyle adeta itiraf etti.

Fişlenen kurumlar arasında yer alan Radyo Sputnik'te program yapan Yavuz Oğhan, raporu yazan İsmail Çağlar'ı davet ettiğini açıkladı.

Yavuz Oğhan Twitter’da “Seta raporunu yazan İsmail Çağlar'ı radyo programına davet ettim, dün işi olduğunu söyledi, Salı'yı teklif ettim, programım var dedi, Çarşamba olsun dedim, toplantım var dedi, Perşembeyi önerdim, prensipte anlaşmıştık ancak bugün Sakarya'da olacağımdan katılamam diyerek mesaj gönderdi. Bizim platform bu kadar açık, aleyhimize yazılan bir raporu bile tartışacak kadar demokratik, muhataplar da keşke yazdıklarının arkasında duracak, sorulara cevap verecek kadar demokrat olabilselerdi” mesajlarını paylaştı.