Squid Game'in rekoru kırıldı! İşte o dizi...

Squid Game'in rekoru kırıldı! İşte o dizi...

Netflix orijinal yapımı olan Squid Game, geçtiğimiz ay dünyanın en çok izlenen dizisi oldu. Bir dizi Squid Game'i tahtından etti.

Netflix orijinal yapımı olan Squid Game, geçtiğimiz ay dünyanın en çok izlenen dizisi oldu. Bir dizi Squid Game'i  tahtından etti. 

Netflix’te 1. sezonu yayınlanmaya başlayan Güney Kore yapımı Squid Game, platformun popüler yapımlarından olan Bridgerton ve Lupin’i geçerek en çok izlenen dizi rekorunu eline aldı. Yapım, çıkışının üstünden yalnızca 3 hafta geçmiş olmasına rağmen, 90 ülkede zirveye yerleşmeyi başardı.Fakat kıramadığı tek bir rekor, Squid Game'i 1. sıradaki tahtından aşağı indirdi.

Bugün itibarıylae Squid Game, Netflix’in ABD’deki en iyi 10 listesinin ilk sırasında yer bulunmuyor. Bu yılın başlarında çıkan Ginny ve Georgia isimli Amerikan yapımı komedi/ drama, türündeki dizinin 29 günlük rekorunu kıramamış olsa da, 25 gün boyunca listede 1. sırada olması, özellikle deniz aşırı bir yapıma göre uzun yıllar unutulmayacak bir başarı.

SQUİD GAME’İ TAHTINDAN KİM İNDİRDİ?

Caroline Kepnes’in 2014 yılında yayımlanan romanından uyarlanan You , bir kaç yıl önce gösterdiği başarıdan sonra Netflix tarafından satın alındı. 3. sezonuyla birlikte perdeye geri dönen dizi çıktığı gün, en çok izlenenler listesinde 1. sırayı kapmayı başardı. Böylece Squid Game'in zirvedeki yerini You aldı.

you.jpg

Yine de başarıları arasındaki fark kıyaslanamayacak kadar çok. Kore yapımı popüler yapım belki tacını kaybetmiş olabilir. Ancak Netflix’in en iyi 10 listesinde uzun yıllar boyunca yerini sağlama almayı başardı. Hatta önümüzdeki yıllarda platformun yeni yüzü olabileceği söyleniyor. Üstelik henüz sadece ilk sezonu yayınlandı. Dolayısıyla diğer sezonlarda eğer düşüşe geçmez ve popülerliğini koruyabilirse, kim bilir, kaybettiği tahtını belki o zaman kazanabilir.

YOU DİZİSİNİN KONUSU

Hikaye, bir gün yoğun bir hayatı olan Guinevere Beck’in, kitap almak için Joe Goldberg’ün çalıştığı dükkana gitmesiyle başlıyor. İlk görüşte aşık olan Joe, Beck’i yakından tanımak için elinden gelen her şeyi yapıyor. Dizinin başından beri bizlere Joe eşlik ediyor ve serüveni onun tarafından seyrediyoruz.

(ShiftDelete.Net - Mert Can Aka)