Şubat ayı gazeteciler için sıcak geçti

Şubat ayı gazeteciler için sıcak geçti

CHP'li Yarkadaş, gazetecilerin uğradığı baskıların katmerli hale geldiğini, yayınladığı raporla ortaya koydu.

CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, medya mensupları ile medya kuruluşlarının üzerindeki baskının sistematik bir şekilde sürdüğünü belirtti.

2020 yılının Şubat ayında yaşanan "Medyaya Yönelik Hak İhlalleri" raporunu açıklayan Barış Yarkadaş, "Bu ayki raporumu 1 Mart 2003 Tezkeresi'ni reddeden CHP milletvekillerine ithaf ediyorum" dedi. 

Yarkadaş, CHP milletvekillerinin tezkereyi reddederek ABD emperyalizmi ile yerli işbirlikçilerine tarihi bir ders verdiğini hatırlattı. 

"SICAK ŞUBAT"

Şubat ayında gazetecilere yönelik baskının dökümünü de ortaya koyan Yarkadaş, kamuoyuyla şu bilgileri paylaştı:

"2 gazeteci tutuklandı. Yabancı bir haber ajansında çalışan 3 gazetecinin evi basılmaya çalışıldı. 9 gazeteci gözaltına alındı. 119 basın çalışanı hakim karşısına çıktı. 

4 gazeteci 10 yıl 3 ay 22 gün hapis cezası aldı. 7 televizyon kanalına para cezası verildi. 

2 gazeteciye dava açıldı, 2 gazeteci hakkında soruşturma başlatıldı.  3 haber, 1 internet sitesi, 1 karikatür ve 1 haber sitesi erişime engellendi."

"BASKILAR HIZ KESMEDİ"

"Şubat ayı da gazeteciler için sıcak geçti" ifadesini kullanan Yarkadaş, raporun devamını ise şu bilgileri vererek aktardı:

"1 gazeteye ilan kesme cezası verildi. 2 gazetecinin e-hesapları ele geçirildi.  1 gazetecinin pasaportuna el konuldu. 1 gazeteciye 6 bin 80 lira para cezası verildi.  1 gazeteciye idari para cezası verildi. 1 yönetmen hapis ve para cezasına çarptırıldı."