TELE 1'e "imam hatip" cezası! Kanal kapatılacak mı?

TELE 1'e "imam hatip" cezası! Kanal kapatılacak mı?

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in "TELE1’in 10 güne kadar fişinin çekilmesi için rapor hazırlattığını" ifade etmişti. TELE 1'e 3 gün yayın durdurma cezası verildi. TELE 1'i bundan sonra ekran karartma bekliyor.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, dün Twitter hesabından yaptığı paylaşımında, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in TELE 1'in 10 güne kadar kapatılması için bir rapor hazırlattığını açıklamıştı.

"RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN HAREKETE GEÇTİ"

Taşçı "Sansür yasasının mürekkebi kurumadan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin harekete geçti; TELE1’in 10 güne kadar fişinin çekilmesi için rapor hazırlattı. Dikkat program durdurma değil ekran karartma! Üst Kurul'un tavrını yarın göreceğiz. Basın özgürlüğü mü yoksa ekran kapatma mı diyecek." ifadelerini kullanmıştı.

ekran-goruntusu-2022-10-19-171332.png

TELE 1'E "İMAM HATİP" CEZASI

Bu açıklamanın ardından bugün RTÜK üyesi Okan Konuralp, RTÜK’ün TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in Diyanet ve imam hatiplerle ilgili sözleri nedeniyle TELE1’e 3 gün yayın durdurma cezası verdiğini duyurdu.

TELE1 YAYIN LİSANSINI KAYBETME AŞAMASINA GELDİ

Konuralp, söz konusu kararın TELE1’i yayın lisansını kaybetme aşamasına getirdiğine dikkati çekti; "Şubat 2023’e kadar benzer bir ceza alması halinde, TELE1 RTÜK eliyle kapatılacak" dedi.

Konuralp'in açıklaması şu şekilde:

"SUSTURABİLECEKLERİNİ SANMALARI ÇARESİZLİKLERİNDENDİR"

"Kadıgil’in sözleri şüphesiz ifade ve basın özgürlüğünün güvencesi altındadır. 

Bu hukuki gerçeğe rağmen alınan karar, Ebubekir Şahin’e verilen talimatların sonucudur. Toplumu bu cezalarla susturabileceklerini sanmaları ise çaresizliklerindendir. Başaramayacaklar, biliyorlar. 

Sayın Ali Bardakoğlu örneğinde olduğu gibi, Diyanet 100 yıllık geçmişinin büyük bir bölümünde kurucusu Atatürk’ün idealleri doğrultusunda faaliyet göstermiştir; yeniden gösterir."

ekran-goruntusu-2022-10-19-171453.png