The Economist'in Temmuz kapağında şok detaylar

The Economist'in Temmuz kapağında şok detaylar

Ekonomi alanında dünyanın en saygın dergileri arasında gösterilen ancak kapak fotoğraflarıya gizli mesaj verildiği öne sürülen The Economist dergisinin Temmuz kapağında şok detaylar dikkat çekti.

Bahsi geçen kapakta “The next castastrophe” yani “sıradaki felaket” başlığını kullandığı görüldü. Bu yazının hemen altında ise “and how to survive it”  yani “Bundan nasıl kurtulunur?” başlığı dikkatleri çekiyor.

Kapakta tablo şeklinde görülen fotoğrafların bir mesaj olarak algılanması gerektiği düşünüldü. Sağdan sola doğru görülen ilk iki tablodan birinin Beyrut patlaması diğerinin ise güneşte yaşanan patlama olduğu iddia edildi. Tablolara bakıldığında; virüs, dünyaya göktaşı çarpması, gemi batması, yanardağ patlaması ve bir domuz fotoğrafı görülüyor. Kapakta kullanılan saatin 12'ye 5 kala olduğu dikkat çekiyor.

KAPAKTAKİ SAAT DETAYI

The Economist'in kapağında kullanılan saatin 12'ye 5 kalada durdurulması dikkat çekti. Saatin 12'ye 5 kala olması; Rusların Soğuk Savaş döneminde ABD'ye verdigi bir göz dağı olarak yorumlanıyor. Saatin 12 olması ise nükleer savaşın basladığı anlamına geliyor.

Yurthaber