Tutuklu gazetecilerin 19 yıl hapsi isteniyor!

Tutuklu gazetecilerin 19 yıl hapsi isteniyor!

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in de bulunduğu 8 kişinin yargılandığı davada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

MİT şehidinin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddiasıyla yargılanan OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in de bulunduğu 8 kişi hakkında savcılık esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Savcılık, gazetecilerin 19 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

Yarın görülecek duruşma öncesi Savcılık ayrıca tutuklu bulunan Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tutukluluk hallerinin devam etmesini de talep etti.

MİT şehidinin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddiasıyla aralarında OdaTV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ile gazeteciler Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in de bulunduğu 8 kişinin yargılandığı davada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı.

İstanbul Ağır Ceza mahkemesinde yarın görülecek duruşma öncesi savcı mütalaasını verdi. Mütalaada, tüm sanıkların MİT Kanununa muhalaefet ve “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Bilgileri Açıklama” iddiasıyla 19 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

“TUTUKLULUK HALLERİNE DEVAM”

Sözcü’den Can Özçelik’in aktardığına göre, mütalaada, “Sanıkların savunmalarının kendilerini suçtan kurtarmaya yönelik olduğu ve bu şekilde sanıkların üzerine atılı bulunana Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı mensubu olan şehitlerin kimlik bilgilerinin ve dolayısıyla da ailelerinin kimlik bilgilerinin, çalıştıkları görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgilerin yayımlanmak ve açıklamak suretiyle Milli İstihbarat Teşkilatı Kanunu’nun 27/3. fıkrasında tanımlanan suç ile ‘Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Bilgileri Açıklama’ suçlarını işledikleri” öne sürüldü.

Savcı ayrıca, tutuklu bulunan Barış Pehlivan, Hülya Kılınç ve Murat Ağırel’in tutukluluk hallerinin devam etmesini istedi. Savcı, yurt dışında olduğu belirtilen Erk Acarer’in de dosyasının ayrılmasını talep etti.