Ünlü Fotoğrafçı Afsar Mirzayev Çırağan Sarayında

Ünlü Fotoğrafçı Afsar Mirzayev Çırağan Sarayında

2011 yılından beri fotoğrafçılık yapan Afsar Mirzayev, birçok kentin dokusunu resmetme fırsatı yakalamış. Bunlar arasında dünyanın farklı noktaları olduğu gibi Türkiye'nin farklı kentleri de yer alıyor.

Afsar Mirzayev bu kapsamda son olarak Çırağan Sarayının kapılarını açıyor. Ünlü fotoğrafçı; "Her mekânın kendine özgü dokusu ve bir öyküsü var. Fotoğraflarımda yakaladığım estetik perspektifin yanı sıra mekânın kendi dokusunu ve öyküsünü yansıtmak bana büyük bir haz veriyor. Aynı heyecanı Çırağan Sarayı için de fazlasıyla hissediyorum" diyor. Güçlü fotoğrafçı refleksleri ve estetik bakışıyla tanınan Afsar Mirzayev'in kadrajına yansıyacak olan Çırağan Sarayı enstantaneleri de büyük bir merak konusu. Fotoğraf camiası, sanatçının Çırağan Sarayını farklı bir perspektiften yakalayacağından ve etkileyici fotoğraflar çıkaracağın emin.

Başarılı fotoğraf sanatçısı Afsar Mirzayev dünyanın farklı ülkelerinden, farklı kentlerinden, farklı kültür ve hikâyelerinden beslenen bir sanatçı. Mirzayev bu birikimlerini, zengin bir şekilde kadrajına yansıtmaktan da geri kalmıyor. Afsar Mirzayev; "2011 yılından beri büyük bir aşkla deklanşöre basıyorum. Fotoğraf benim için büyük bir tutku. Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde, Ticaret Fakültesinde öğrenimimi tamamladım. İsteyerek girdiğim ve başarıyla tamamladığım bölümde devam yerine tutkumun peşinden gitmeyi tercih ettim." sözleriyle fotoğrafçılığın kendisi için ne kadar büyük bir önemi olduğunu vurguluyor. Sürekli kendisini geliştirme çabası içinde olduğunu ifade eden Afsar Mirzayev “2013 yılında New York'a taşındım. Fotoğrafa olan bakışımı geliştirmek için New York'ta fotoğrafçılık üzerine eğitim aldım. Orada aldığım eğitim de gelişimime büyük bir katkı sağladı."

Başarılı fotoğrafçı Afsar Mirzayev; "Yapacağınız işin eğitimini almak her ne kadar önemli olsa da bence bir işte başarılı olmanızda asıl etken o işi sevmeniz. Eğer yaptığınız işi seviyorsanız, işinize tutkuyla bağlıysanız, başarı da yaptığınız işin beğenilmesi de kendiliğinden geliyor. Beni fotoğraf alanında başarı kılan, işimi severek yapmam ve tutkuyla bağlı olmamdır." Diyerek işine duymuş olduğu aşkı anlatırken, başarılı olmasının sırrını da gözler önüne seriyor. İşine tutkuyla bağlı olan Afsar Mirzayev'in bu anlamda da Çırağan Sarayı'ndan kadrajına yansıyacak olan enstantaneler büyük bir merak konusu.