Yeni Şafak'tan masallar: Bir haber daha yalan çıktı

Yeni Şafak'tan masallar: Bir haber daha yalan çıktı

İktidar partisi AKP'ye yakınlığı ve daha önce birçok asparagas haberle gündeme gelen Yeni Şafak Gazetesi'nin CHP'li belediyelere yönelik yaptığı bir haber daha asılsız çıktı.

İktidara yakın Yeni Şafak'ın CHP'li belediyelere yönelik yalan haberlerine bir yenisi daha eklendi. Gazetede yer alan 'Özel kalem saltanatı' başlıklı haberde CHP'li belediyelerin özel kalem harcamalarının milyonları bulduğu öne sürülmüş, Muratpaşa Belediyesi'nin özel kalem harcamalarının da 6 milyon 513 bin TL olduğu iddia edilmişti. Konuya ilişkin açıklama yapan CHP'li Muratpaşa Belediyesi, gazetenin haberine açıklık getirerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, şunlar söylendi:

Yeni Şafak gazetesi bugünkü sayısında ‘Özel Kalem Saltanatı’ başlığı ile verilen haberle ilgili olarak düzeltme ihtiyacı doğmuştur. Antalya Muratpaşa Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’ne dair olarak verilen ve temsil ve tanıtma gideri rakamı olarak ifade edilen 6 milyon 831 bin TL, temsil ve tanıtım gideri değildir. Özel Kalem Müdürlüğümüz bütçesi 6 milyon 513 bin 213, 13 TL’dir. Bu rakamın 3 milyon 538 bin TL’lik bölümü, personel gideridir. Temsil ve tanıtım giderleri toplamı ise 1 milyon 611 bin 845 TL’dir. 1 milyon 611 bin 845 TL’lik temsil ve tanıtım giderleri arasında belediyemizce düzenlenen ve aralarında Kaleiçi Old Town, Çevre, Yöreler renkler gibi festivallerin de bulunduğu ulusal ve uluslararası 11 festival için yapılan harcamalarda bulunmaktadır. Sayıştay ve Mülkiye denetimleri başta olmak üzere her tür denetimden geçen bu bilgileri, gerekli duyarlılığı göstereceğinize olan inancımızla paylaşıyoruz.

Saygılarımızla... Antalya Muratpaşa Belediyesi