Yurt'tan zorunlu açıklama

Yurt'tan zorunlu açıklama

Bugün sosyal medyada ve bazı muhalif basın organlarında çıkan asılsız suçlamalarla ilgili Yurt Medya Grup Başkanı Süleyman Kılıç ve İmtiyaz Sahibi Bilal Başer'den açıklama...

BASINA VE KAMUOYUNA

Gazetemiz YURT hakkında internet haber sitelerinde çıkan asılsız haberlere ilişkin basına ve kamuoyuna açıklamamızdır.

Gazetemiz internet servisinde çalışan emeklerine ve haklarına saygı duyduğumuz ve bir aile ortamında çalışılmasına yönelik her türlü adımları attığımız arkadaşlarımız, gazetemiz hakkında asılsız ithamlarda bulunarak kendilerince gazetecilik camiasında yer bulabilmek ve kurumu kötüleyerek isimlerini duyurabilmek için bir takım açıklamalar yaparak işten ayrıldıklarını duyurmuşlardır.

Söz konusu açıklamada ismi bulunan arkadaşlardan BUSE ÇELEBİ, UMUT TAŞTAN, CENGİZ KARAGÖZ 01.10.2019 tarihi itibari ile işe başlamış̧ olup hak ettikleri ve gasp ettiğimizi öne sürdükleri bir alacakları yoktur. Diğer bir arkadaşımız NESLİŞAH BOZKURT 01.09.2019 tarihinde işe başlamış̧ ve hak ettiği ücretten kalan 850,00.-TL ‘dir.

Açıklamayı yapan TOLGA KAAN ATEŞLİ arkadaşımızın da geçmişe yönelik alacaklarından 2.000,00-TL olmakla birlikte ÖKKEŞ TAŞKIN da gazetemizde çalıştığı süreçte maaş alacağı doğmadan sürekli kendisinin talebi ile avanslar verilerek öncesinden maaş ödemeleri tamamlanmıştır. Gazetemizde maaşlar her ayın 10’unda ödenmesi kararlaştırıldığından yaşanan 1 günlük gecikme arkadaşlarımızın bu tür açıklama yaparak kendilerini camiada ön plana çıkarma cabalarını göstermiştir.

Muhalif medya olarak iktidarın ve ilgili tüm grupların gazetemiz üzerinde bir algı operasyonu yaptığı, kurulduğumuz günden bu tarafa yaşananlar ile görünmektedir.

Gazetemiz kuruluşundan bu yana emeği ve çalışan gazetecilerin emeğini her daim koruyan ve kollayan bir politika izlemiştir. Yaşanan ekonomik kriz ve sıkıntılardan kaynaklı zaman zaman gecikmeler yaşanmıştır. Her zaman olduğu gibi hak gaspı yapanların karşısındadır. İlgili arkadaşlarımız ile ilgili herhangi bir hak gaspı söz konusu değildir. Gerek duyulması durumunda işe başlama bildirgeleri ve yapılan ödemelerin dekontları isteyenler ile paylaşılabilir.

Kurulduğu günden bu tarafa tüm engellemelere rağmen yayın hayatına devam eden gazetemiz gerek iktidar kanadından gerekse muhalif kanattan hep engellemeler ile Karşı karşıya kalmıştır. Alacağı olmadığı halde bu açıklamayı yaparak gazetemizin isminin karalanmasını amaçlayan şahıslar muhalif sesin kesilmesine adeta çanak tutmaktadırlar.

Bu süreçte kardeş yayın organı olan bizler gibi muhalif medya olarak hizmet sunan gazetelerin bu açıklamaları gazetecilik değerlerini hiçe sayarak taraflı bir şekilde haberleştirmeleri bizleri üzmüştür. Söz konusu medya kuruluşlarının gazete ve internet sitelerinin olaya ilişkin açıklamalarımızı dikkate alıp gerçeği kamuoyuna aktarmalarını talep ediyoruz.

Saygılarımızla.

Süleyman Kılıç - Medya Grup Başkanı

Bilal Başer - Yurt Gazetesi İmtiyaz sahibi