Yüzlerce kez yayımlanmıştı. Kemal Sunal'ın o filmi Show TV'de ekrana geliyor

Yüzlerce kez yayımlanmıştı. Kemal Sunal'ın o filmi Show TV'de ekrana geliyor

Kapıcılar Kralı filmi yeniden ekrana geliyor. 1976 yapımı “Kapıcılar Kralı” bir kez daha güldürecek. Show TV'de ekrana gelecek filmle ilgili detaylar belli oldu

Yıllar geçmesine rağmen Kemal Sunal'ın başrollerinde yer alan filmler ekranda yer almaya devam ediyor. Dizidoktoru.com'un aktardığı habere göre; Kapıcılar Kralı filmi yeniden ekranda olacak.

Yönetmenliğini Zeki Ökten'in yaptığı, Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Can Kolukısa gibi usta oyuncuların yer aldığı 1976 yapımı “Kapıcılar Kralı”, bu akşam saat 22.15'te Show TV’de.

“Kapıcılar Kralı”nda, karısı ve iki çocuğuyla daha iyi yaşama umutlarıyla İstanbul'a gelen Seyit, büyük bir apartmanda kapıcılık yapmakta, karısı da evlere temizliğe gitmektedir.

kapc4b1cc4b1lar-kralc4b1-1.jpg

Seyit sıradan ve düz bir adam gibi görünse de bu apartmanda olup biten her şeyden haberdardır ve her zaman zekice hamleler yapıp kendini bir şekilde idare eder. Bambaşka karakterlere sahip apartman sahipleri ve apartmanın işleyişi dönemin Türkiye'sine tutulmuş bir ayna niteliğindedir.

AİLESİ TELİF DAVASINI KAZANDI

Sabah’tan Halit Turan’ın aktardığına göre Türkiye sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal’ın mirasçıları Ali Sunal, Ezo Sunal Öztüyen ve Hafize Gülderen Sunal, 10 yıl önce avukatları aracılığıyla İstanbul 2’nci Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne Kemal Sunal’ın filmlerinin sinema dışında yayınlanması ve firmanın haksız kazanç sağladığını belirterek telif hakkı davası açtı.

Mahkeme davayı reddetti

Mahkemeye verilen dava dilekçesinde, üç ayrı firmadan ‘telif hakkı’ talep edildi. Dilekçede davalı şirketin ciddi maddi gelir elde ettiği halde mirasçılarına herhangi bir telif ödenmediği belirtti.

Mahkeme de ‘filmlerin sinema dışındaki gösterimi satışlara dayalı tazminat talep edilemeyeceğini’ belirterek davayı reddetti.

İstinaf davayı kabul etti

Böylelikle dava, avukatlar aracılığıyla istinaf edildi. Bölge mahkemesi ise verilen ret kararına karşı davanın kısmen kabul edilmesine karar verdi. 

Filmlerin çekildiği dönem sadece sinema salonlarında yer aldığını ve oyuncunun da bu kapsamda ücretini aldığını belirten genel kurul eser sahipliğiyle bağlantılı haklar bakımından sağlanan 70 yıllık koruma süresini göz önüne alarak eserlerin yapım tarihlerinde yeni ve öngörülemeyen yayın alanlarının dikkate alınmadığını belirtti. Genel kurulun kararıyla Kemal Sunal’ın mirasçılarından izin alınmaksızın gerçekleştirilen haksız kullanımlar nedeniyle yapımcılar tazminat ödeyecek.

İlgili Haberler