Google modanın 'en çok arananları'nı açıkladı

Google modanın 'en çok arananları'nı açıkladı

2001’den beri Google her sene için en çok arananlar listesi yayınlıyor.

Kıyafet fikirlerinden, ünlülere ve stil aramalarına kadar birçok farklı kategorinin en popülerlerini açıklayan Google, geleceğini 2019’da da bozmadı. Geçtiğimiz senelerde en çok aranan markaları ve tasarımcıları da listelere ekleyen Google, bu sene ünlülerin stil sıralamasına, kombin fikirlerine ve ünlülerin kırmızı halı kıyafetlerine odaklandı. Son dönemlerde ortaya çıkan ‘viral’ esprili resimler ve sosyal medyanın gücü ile internet odaklı bir liste çıkaran Google’ın en ‘trend’ ünlüsü Billie Eilish olarak belirlendi.

TikTok ve Instagram’ın zirveye ulaştığı 2019’da, bu platformlarda görülen e-girl, e-boy ve VSCO stilleri ön plana çıkan stiller arasında yer aldı. İnternet estetiğinin moda tercihlerini etkilediğini öne süren Google, arama sonuçları ile bunu kanıtladı.

Geçtiğimiz haftalarda moda arama platformu Lyst’in yayınladığı liste ile benzer sonuçlara sahip olan Google analizi, internet kültürünün domine eden gücünü bir kez daha göstermiş oldu. Lyst listesinde yer alan Kylie Jenner ve Billie Eilish, Google listesinde yerlerini korurken, 2019’un en popüler stili Met Galanın teması olan ‘Camp’ oldu. Aşağıda yılın en popüler moda aramalarının listelerini inceleyebilirsiniz.