ADOB'da iki özel konser, bir belgesel

ADOB'da iki özel konser, bir belgesel

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) , Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve dünyaca ünlü Türk opera sanatçısı Leyla Gencer'i iki özel konserle anıyor.

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) , Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. Yıldönümünü özel bir konserle anıyor.

Leyla Gencer Sahnesi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek konserde; Ankara Devlet Opera ve Balesi solistlerinden Sayra Seyhan Geçim, Zeliha Kökcek, Metin Turan ve Umut Kosman’a piyanist Hande Uçar eşlik ediyor.

Zeynep Çelen Tamer’in sahne düzenini üstlendiği ,Atatürk’ün sevdiği aryaların , C.W.Gluck, E.De Curtis, J.Massenet ve T.Erdener gibi bestecilerin en sevilen aryalarının seslendirildiği Atatürk’ü Anma Konseri ; 10 Kasım akşamı Leyla Gencer Sahnesi’nde sahnelenecek.

TÜRK DİVASI “LA TURCA DIVA” BELGESELİ VE ANMA KONSERİ

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 13 Kasım 2019 akşamı saat 20.00’de yeniden Leyla Gencer Belgeseli ve Anma Konseri ile Opera Sahnesi’nde. Esra Poyrazoğlu Alpan’ın piyano ile Esin Talınlı, Aslı Kıyıcı ve Arda Doğan’a eşlik edeceği konserde, Leyla Gencer’in sanat yaşamı boyunca seslendirmiş olduğu ünlü operalardan aryaları seslendirecekler.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından çekilen, dünya operasına damga vuran ve sanatı ile ölümsüzleşen ünlü soprano Leyla Gencer’i yakından tanıma fırsatı bulacağınız, çekimleri Milano, Roma, Napoli ve İstanbul’da gerçekleşmiş olup, Halit Ergenç’in sesinden dinleyeceğiniz belgeselin yönetmeni Selçuk Metin, metin ve senaryo Zeynep Oral imzası taşıyor.